Ile za sprawdzenie głowicy?.

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
colt

Ile za sprawdzenie głowicy?.

Post autor: colt »

Witam
Dzisiaj za sprawdzenie głowicy właściciel zakładu w Krotoszynie (południowa Wielkopolska) zawołał 100 zł, jakie ceny są w waszych rejonach,-bo chyba czeka mnie robienie zaworów gniazd itp. Kogo możecie polecić w okolicach Wrocławia Ostrowa,Kalisza itp.?
patryk98

RE: Ile za sprawdzenie głowicy?.

Post autor: patryk98 »

A od czego ta głowica? we Wrocławiu na Rybackiej są stare dobre warsztaty zajmują się silnikami od lat ,ale jakie ceny obecnie maja to nie wiem
bossmann

Post autor: bossmann »

Proponuje google znalesc zaklad i zdzwonic i zapytac.cena 100 zl to o 40 zl wiecej jak w niemczech w zakladzie. 15 ruro spraedzenie glowicy vw 3 td. 92 rok.
colt

Post autor: colt »

Przepraszam, zapomniałem napisać , głowica oczywiście od zetora 25.
Awatar użytkownika
agrohippika_pl
Kontakt:

Post autor: agrohippika_pl »

60zł (z demontażem kolektorów których nie mogłem odkręcić) - Jawor
Ursus C-328, Massey Ferguson 135, Romet Pony 50-M-1
patryk98

Witam dowiedziałem się ostatnio że w Oławie powstał taki warsztat więc na dniach powiem jakie ceny,a przy okazji wymieniam u siebie w Zetorku 25 uszczelkę i mam pytanie -czy trzeba planować za każdym razem (ostatnia wymiana była trzy lata temu)i jeszcze jedno ,na jednym tłoku mam odbite zawory jaka może być przyczyna?[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=82036a8ea6dbe6eb]Obrazek[/URL][URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize ... .jpg[/img][/url]W sobotę zajechałem do tego zakładu i wypytałem o ceny ,więc tak planowanie 60zł a pełna całkowita obróbka razem ze sprawdzeniem 270 zł ,chodzi o głowice do zetora 25
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Ale co się kryje pod "pełna całkowita obróbka" ?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
patryk98

Facet twierdzi że planowanie ,odróbka gniazd zaworowych,docieranie zaworów,wymiana prowadnic,sprawdzenie na szczelność,chyba to wszystko,jak zawiozę swoją do planowania to jeszcze dokładnie wypytam .
jacek0106

Post autor: jacek0106 »

Witam. Wstepne sprawdzenie głowicy robię tak, że zamykam wszystkie otwory mocną taśmą, potem wlewam do środka ropy i patrzę czy jakieś mikropęknięcie się nie poci. A powierzchnie sprawdzam małą poziomicą i szczelinomierzem. A co do zakładów regenerujących to miałem taki przypadek że zaspawali mi kanał wodny miedzy zaworami we Wrocławiu, i potem jeszcze powiedzieli że wszystkim tak robią, i że będzie to jakoś chodzić, skończyło się potem na nowej głowicy, a warsztat pieniędzy nie oddał. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

patryk98 napisał/a:
Facet twierdzi że planowanie ,odróbka gniazd zaworowych,docieranie zaworów,wymiana prowadnic,sprawdzenie na szczelność,chyba to wszystko,jak zawiozę swoją do planowania to jeszcze dokładnie wypytam .
Ostatnio we Wrocławiu gość wziął 250 zł za:
-wstawienie nowych gniazd
-frezowanie
-docieranie zaworów
-planowanie głowicy
-wstawienie nowych prowadnic (prowadnice mu dałem)
-zawory zamontował też nowe (dostał również ode mnie).

Sprawdzić też raczej sprawdzał ;) Jakby co to dopytam dokładnie o namiary, bo to tato woził.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
ODPOWIEDZ