kupno i rejestracja przyczepy

Wszystko odnośnie rejestracji, ubezpieczenia i innych formalności
rafal0980

kupno i rejestracja przyczepy

Post autor: rafal0980 »

witam was mam do was takie pytanie chce kupić przyczepę rolniczą d-46 ale nie posiada ona papierów czy istnieje możliwość jej zarejestrowania i jak sprawdzić czy nie jest kradziona
jacek0106

RE: kupno i rejestracja przyczepy

Post autor: jacek0106 »

Witam. Jeśli przyczepa rolnicza to możesz zarejestrować pod warunkiem że znasz adres wydziału gdzie była wyrejestrowana lub skasowana. Znajdą w archiwum po nr.vin, do tego umowa z właścicielem który ją wyrejestrował lub ciągłość umów i przegląd techniczny. Przerabiałem ostatnio temat wyrejestrowanej przyczepy w 1993 roku i juz mam rejestrację i ubezpieczenie. Pojazdy rolnicze stanowią wyjątek i można je w każdej chwili ponownie zarejestrować. Aha i jak ją odnajdziesz to poproś o wydruk jej danych bo diagnosta potrzebuje przy przeglądzie. Zyczę owocnych poszukiwań i pozdrawiam.
rafal0980

ok dzięki a jak sprawdzić czy przypadkiem nie jest kradziona np (jak bym spisał numer ramy i pojechał na policje albo do wydziału komunikacji czy oni mogli by mi to sprawdzić) ps. jest to była przyczepa wojskowa
jacek0106

Post autor: jacek0106 »

Najlepiej jak policja sprawdzi po nr.vin w rejestrze pojazdów skradzionych. A ta przyczepa jak z wojska to może nie była nigdy zarejestrowana, jednostkę mogli rozwiązać i teraz szukaj wiatru w polu. Gdyby była kradziona to by numery były zeszlifowane raczej.
rafal0980

byłem u gościa numer jest widoczny troche przytarty ale czytelny ponoć papierów nigdy niemiał że niby w wojsku zostały ale niewiem czy to prawda ok dzieki temat zamkniety
ODPOWIEDZ