RE: Kupię silnik Andoria
Mam S301 D. Miał kilku właścicieli, którzy kupowali go z myślą o budowie SAMA. Nigdy jednak do tego nie doszło. Silnik prawdopodobnie nie był, poza demo-odpalaniem, używany. Do mnie trafił w ramach zamiany za instrument muzyczny. Trochę nie pasuje do mojej kolekcji Deutz'ów, więc mógłbym go wymienić na Deutz'a, stary zegar wiszący lub sprzedać. Więcej
na PW. Poniżej parę zdjęć.

Tutaj z dorobionym podwoziem

na PW. Poniżej parę zdjęć.

Tutaj z dorobionym podwoziem

- Jacek ze Skansena
Whar u mnie leży Sendling niekompletny. Jeśli masz ochotę pomieniać to można. Jednak to nie Deutz
Wrzuć jakieś zdjęcia. Wszyscy chętnie obejrzymy.
- Jacek ze Skansena
to taki eksponat stojący już jakiś czas, więc się nie wystraszcie. Może komuś się przyda na dawcę lub spróbuje go ożywić. Podeślę Pawłowi jakieś zdjęcie do wstawienia.
Kupię silnik Andoria 2ca90 lub 1ca90 lub S7-301D.
Kupię też wałek ataku + koło talerzowe do Dzika oraz części do Junaka
Oferty na PW lub na mój mail 0rex0@wp.pl
Wrzucam fotki od Jacka, żeby nie zgubić wątku - ale proszę już o ewentualnych zamianach itd uzgadniać sobie na PW - żeby tutaj nie prowadzić wielowątkowego tematuJacek ze Skansena napisał/a:
to taki eksponat stojący już jakiś czas, więc się nie wystraszcie. Może komuś się przyda na dawcę lub spróbuje go ożywić. Podeślę Pawłowi jakieś zdjęcie do wstawienia.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Kupię silnik Andoria 2ca90 lub 1ca90 lub S7-301D lub hatz lub HONDA GX340 lub podobny
Kupię też:
Wałek ataku + koło talerzowe do Dzika
Pług obrotowy do dzika
Kosiarkę listwową do dzika lub konną lub OSĘ
oraz części do Junaka
Kupię też:
Wałek ataku + koło talerzowe do Dzika
Pług obrotowy do dzika
Kosiarkę listwową do dzika lub konną lub OSĘ
oraz części do Junaka
RE: Kupię silnik Andoria i inne
Witaj mam silnik s301d silnik jest rozebrany, do wymiany jest wał korbowy. W silniku nowy tłok +cylinder kupiony 1rok temu w andori silnik ma niewiele przepracowane głowica zawory po przeszlifowaniu i dotarciu dodaje do silnika drugi tłok i cylinder w bdb stanie wtamtym roku były wymienione lożyska na wale błędem było nie oddanie walu do regeneracji mając go an wierzchu ale wtedy sprawdzajać go metodami domowymi był w dobrym stanie mam tez zapasowa fabrycznie nowa pompe wtryskową troche uszczelek katalogów silnik ma pelne oblachowanie !! cena za silnik +zapasowy cylinder 500zł lub zamienie za robioną ubijarkę pod kostke lub jakis inny sprzęt warsztatowy lub budowlany . Do silnika mam tez dorobiony wał na paski klinowe z jednej strony z kolem pasowym drugiej z kolem zamachowym zuka i dzwonem w sam rad do budowy sama!!
Kupię silnik Andoria 2ca90 lub 1ca90 lub inny mały silnik, najlepiej diesel.
daj sobie spokój z silnikami 1 i 2 CA nie są to udane konstrukcje, nie określiłeś do czego ten motor ma służyć jeśli szukasz czegoś małego dieslowskiego szukaj Hatza lub Deutza, przeżyją 5 razy tyle co Andoria ceny w zakupie podobne gorzej z remontem
Silnika szukam do Dzika 2 bo ten oryginalny przysparza mi sporo problemów. Zależy mi na czymś mniej awaryjnym i bardziej bezobsługowym.
- Jacek ze Skansena
Mam silnik do Dzika diesla Lister dostosowany do Dzika a tak naprawdę kupiłem Dzika z takim silnikiem tylko teraz trzeba by go włozyć. Zamiana wchodzi w grę na Ursusa 308 do remontu ew Dzika 21