c-325 Jakie łożyska?
c-325 Jakie łożyska?
Witam robię kapitalny remont mojego ursuska i brak mi wiedzy na temat łożysk, jakiej firmy są najlepsze łożyska które wytrzymają kolejne pół wieku?
RE: c-325 Jakie łożyska?
Ja u siebie w Zetorze zakładałem jak pamiętam SKF. A Ty będziesz pracował tym traktorkiem jeszcze?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Zgadza się, będę jeszcze nim pracował a ze zatarł się rozrząd, to dąłem pole na 2 lata w dzierżawę i będę robić kapitalny remont.
Liczę na dużo odpowiedzi żeby potem zrobić sondę jaka firma najwięcej się pojawiała
PS. walnęło Ci właśnie 5000 tyś postów pozdrawiam
Liczę na dużo odpowiedzi żeby potem zrobić sondę jaka firma najwięcej się pojawiała
PS. walnęło Ci właśnie 5000 tyś postów pozdrawiam

FŁT Kraśnik, SKF, Nachi, ewentualnie każde szwedzkie lub rosyjskie. CX się wystrzegaj, nie zakładaj ich pod żadnym pozorem, zresztą jak wszystkiego od kitajców.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
FŁT to chyba najlepsza alternatywa i stosunek jakości do ceny na naszym rynku choć podobno już zaczynają robić i lepsze i gorsze partie.
Jeśli ciągnik ma być niezniszczalny to polecam łożyska TIMKEN ale cena zabija.
A jeśli mają to być tanie łożyska i w miarę dobre to polecam firmę KG.
Jeśli ciągnik ma być niezniszczalny to polecam łożyska TIMKEN ale cena zabija.
A jeśli mają to być tanie łożyska i w miarę dobre to polecam firmę KG.
Cena za łożyska nie gra roli, gdyż przez 30 lat w traktor nie było żadnego wkładu finansowego