klej do łozysk
RE: klej do łozysk
Drandrzej nie oszczędza na sprzęcie i poszukuje profesjonalnych rozwiązań. Andrzej po stwardnieniu będziesz frezował kanał czy wklejasz na stałe? Tak to jest w mechanice że wszystko dobrze idzie dopuki gdzieś nie utkniesz, a teoria często nie pokrywa się z praktyką.
wklejam na stałe łozysko w łoże - osiować bedę płytą prostopadłą do kanału łozyska , na szczęście jest baza rownoległa do czoła bieżni zewnętrznej , końcowe 2 mm przyciagnę bieżnię płytą przez pergamin i zostawie do wyschniecia 2-3doby ,płytę zdejmę w pt wieczorem ,
idę walczyć
idę walczyć
A czemu akurat stanęło na kleju Chester, lepsze parametry wytrzymałościowe od Loctite albo Wurth czy coś innego?
z powodu właściwości
Loctite czy wurth wypełniają do 0.25 mm (mimo innych czasem reklamowych zapisów - rozmawiałem z przedstawicielami obu firm )
Chester wypełnia większe ubytki do stanu obrabialnego mechanicznie - skrawaniem - i został sprawdzony w warunkach przemysłowych
Loctite czy wurth wypełniają do 0.25 mm (mimo innych czasem reklamowych zapisów - rozmawiałem z przedstawicielami obu firm )
Chester wypełnia większe ubytki do stanu obrabialnego mechanicznie - skrawaniem - i został sprawdzony w warunkach przemysłowych
Polecam preperat do osadzania łożysk firmy Loctite.
Pozdrawiam. Wojtek.
Pozdrawiam. Wojtek.
Na czym radzicie osadzić trzpień zebatki biegu wstecznego w Zetorze? Otwór w obudowie wyrobiony,że żal patrzeć....
Myslałem podwinąć jakąś taśmą, np z metrówki i zmieszać z jakimś klejem.

Chester, to najwyższa półka dobry wybór stosują to u nas też,
stosujemy też technikę natrysku metalu temperatura nagrzania materiału 150 stopni , kilka warstw i obróbka pod łożysko. promotorem tej metody jest firma Castolin. której materiały stosujemy
Rozwiązań wiele co dobre to pokaże czas.
stosujemy też technikę natrysku metalu temperatura nagrzania materiału 150 stopni , kilka warstw i obróbka pod łożysko. promotorem tej metody jest firma Castolin. której materiały stosujemy
Rozwiązań wiele co dobre to pokaże czas.