Tak zgadza się!Kiedyś o tym wspominałeś,a oglądałem to ze dwadzieścia razy.Ciekaw jestem czy uda mi się zrobić dobre zdjęcie...ze zdjęcia.Będzie co oglądać.
Nie,gdyż 2011 to wytwór od rocznika 1964...a te światełka były tylko w 3011 i to na samym początku.W katalogu są numery,jakie to były lampki i do jakiego numeru były montowane.Powiem tylko,że to był niski numer seryjny ciągnika.
Tak,jeden z pierwszych.W tych moich gazetkach są fotki mocno przeterminowane,bo roczniki są 1967-1968,a te Majorki były najdalej z 1960 roku.A oglądałem już oryginały z 1960 roku z lampami typowymi już.Ten kieruneczek to dałem tak przykładowo,bo aukcję z oryginałem przegapiłem.
Tajemnicze lampy tylne i kierunki w pierwszych sztukach Zetorów 3011 zostały rozszyfrowane...u Czechów,tak jak u nas,taki sam osprzęt wykorzystywano w różnych pojazdach.
Otrzymałem ostatnio zestaw ze świecą płomieniową.A że nudzi mi się bezczynnie siedzieć,to zacząłem to wszystko do kupy składać.Ten kolektor ssący to chyba czekał na to tyle lat,żeby coś z nim zrobić.Redukcja wspawana,a i świeca na szybko została przetestowana,działa.Zostało teraz polakierować na czerwono kolektor,bo ten oryginalny na silniku tak ma,podłączyć paliwo i prąd i przeprowadzić zimny start.A że to działa na zasadzie kopciucha,to myślę,że przy tej temperaturze przynajmniej o połowę zmniejszy się czas kręcenia rozrusznikiem,a szybkoobrotowe nie za bardzo to lubią.