Dziś w między czasie zamontowałem pompę olejową z przewodem i zaworem .Oryginał nie posiada zaworu na pompie.Ja stawiam na trochę nowoczesności i zastosowałem przystawkę z filtrem olejowym wymiennym.I dlatego na oryginalnej pompie znalazł się zawór.W oryginale zawór znajduje się w pokrywie filtrów siatkowych.
No to Bajka. Proszę zostaw ten kolor do sklonowania albo jak ustalisz daj nr. Powodzenia. Dzisiaj zajrzał do mnie Star 25. Oczy mi wyszły. Posłałem Pawłowi fotkę. Może uda mu się gdzieś może na Fejsie zamieścić albo na RT. To jest Dopiero Bajka.
Witam. Od spodu pod budzikiem powinieneś znależć trochę niewypłowiałego tego niebieskiego i po wypolerowaniu skopiować. A wracając do obecnego projektu, wiem że przerabiasz filter ze względu na ciśnienie. Ale może zostaw te oryginalne, przecież ta 1atm zawsze będzie i to go nie zabije, a będzie silnik lepiej zewnątrz wyglądał. Orać nim nie będziesz tylko jako eksponat pokazywać. A tak na marginesie to ten niebieski zegar w ogóle miał?
Ciśnienie było w porządku na podwójnym filtrze też.Ale tak sobie poszedłem na łatwizne po raz drugi.2011 jest już w oryginale prawie w 100%...i niech tak zostanie.Ten Zetor i tak nie będzie tak oryginalny jak 2011 to ten filtr wymienny już w niczym mu nie zaszkodzi.
Co do koloru to pod zegarem jest taki sam.Więc będzie z czego dobrać.
Jak potwora wyciągałem to nie miałem nic pod ręką żeby zrobić zdjęcie.Przyjedziesz w najbliższym czasie to sam go obejrzysz...jutro wrzucę fotkę tutaj.
Mam pytanie w obudowie kompresora masz tą śrubę do której przykręciłeś łańcuch, w 4011 też mam otwór ale bez śruby, a zwykle w tych sinikach jest wkręcona ta śruba, ona jest tam potrzebna czy może jej nie być jak u mnie. I Do czego właściwie ona tam jest?