I to by było na tyle dziś,czy też wczoraj bo już po północy.Dziś spróbuję odpalić...pozostało zamontować przewody paliwowe,rozrusznik i najważniejsze manometr ciśnienia oleju.
Czystość to podstawa przy silnikach, i między innymi dlatego u Sławka to wszystko potem tak ładnie gada. W fabryce silników Volkswagena w Polkowicach jest czysto jak na sali operacyjnej.
Mogę się pochwalić pierwszym w mojej historii odpalania niepowodzeniem.Pompa kupiona jako po regeneracji w Czechach nie chce współpracować.Sprawdzałem wtryskiwacze dwa razy...ciśnienie 160Atm do kreski każdy,nowe końcówki WZM...układ odpowietrzony,początek wtrysku na 18 stopni przed GMP...niestety,nie pali...dymek aby,aby...rozrusznik R7 idealny,akumulator dobry,dla pewności przełożyłem rozrusznik z Majorka nr I...akumulator wziąłem nowy z Zetora 2011 i...dupa...
Witam wszystkich panów serdecznie. Mam na imię Jurek.Też chciałbym się skromnie pochwalić zakupem Zetorka 3011 w oryginale z 1963 roku, oczywiście z dokumentami. No i cóż. tak jak wszystkie Zetorki, mój też jest w opłakanym stanie. Braków dużo nie ma,brak tylnych kloszy, nie działa wskaźnik temperatury, bo ma przerwaną rurkę. No i co najgorsze, centymetr brudu przyschniętego !!! *no* Jak to w Polsce urzytkują nasze traktory, moim zdaniem świadczy o tym, że traktor jest bardzo żywotny, ponieważ gdy byłby naprawiany to ta grubość tego brudu była by znikoma. Śledzę wasze dokonania i pełen szacun!! Pozwolę sobie zajrzeć do Was i może Was zainteresują moje dokonania. Serdecznie pozdrawiam. :p Jurek
Tak,tylko pomp na sprzęgiełko,to ja po regeneracji nie mam leżeć dziesięć sztuk na regale...jakbym wiedział,że to takie gówno nie kupiłbym tylko dał swoją do regeneracji i miał pewniaka i wczoraj traktor byłby odpalony.Tymczasem wydałem takie same pieniądze co za regenerację u nas i straciłem bardzo dużo czasu,plus kolejne pieniądze i oczekiwanie na pompę po regeneracji.Odpalanie będę musiał przełożyć na po świętach.Pompa podaje paliwo,ale wydaje mi się,że ten wtrysk to ma taki lichutki dźwięk,a w zamkniętej komorze nie ma po prostu przebicia.Tak jak porównując lichą świecę zapłonową,która nie daje iskry pod ciśnieniem.
Po za głowicą wygląda na w porządku ale wydaje mi się,że to naprawdę słabiutki ten dźwięk tego wtrysku...wtryskiwacze sprawdzałem na próbniku PRW3 dwa razy!!!Nie ma siły tylko pompa.
Już pojechała do poprzedniego właściciela.Tam będzie zrobiona przez odpowiedni warsztat.Po świętach będzie z powrotem.W tej pompie są tylko dwie rzeczy do zrobienia,sekcje i zaworki oraz odpowiednia regulacja.Zaznaczyłem,że to wszystko ma być nowe.
Sławek nic nie bój zawsze musi być ten pierwszy raz ale teraz to już będziesz miał 100% pewniaka:D Ogólnie szybko i tak ci idzie i cieszę się ze tak sobie świetnie radzisz oby tak dalej Przyjacielu pozdrawiam:p
Kolego to i tak przeciągnie się te odpalenie tylko o kilka dni wiem ze na pewno nie jesteś zadowolony ale i tak trzymam kciuki ze nie długo to wreszcie nastapi to i tak nie z twojej winy po prostu zaufałeś sprzedawcy a jest takie powiedzonko ze żeby człowiek wiedział ze się zaraz przewróci to by się połozył tak ze głowa do góry i czekamy na nowa pompe i odpalamy ..