Strategia docelowa to przekroczyć poziom produkcji zakładów Brno:DSEBRIGHT napisał/a:
Sławek tempo prac zwiększasz tak, że za niedługo będziesz wypuszczał jeden traktor tygodniowo :p
Na razie zapowiada się kolorystyka zbliżona do mojego
Majorek Sławka.
RE: Majorek Sławka.
sztuka za sztuką wychodzi ....
- chrapek3011
Wolno,ale zawsze coś do przodu.
- chrapek3011
Tył praktycznie gotowy...powoli przesuwam się ku przodowi.Dorobiłem sobie oprawki pod świece żarowe,w kolektorze zamontowałem świecę żarową z C-330.
Najnowszy nabytek to nowy zegar temperatury przywieziony z Czech do kolejnego projektu.
Najnowszy nabytek to nowy zegar temperatury przywieziony z Czech do kolejnego projektu.
- chrapek3011
Mechanicznie mam na 100%. Teraz będziemy końcówkami tematu się bawić.
- chrapek3011
Złom,złom,po trzykroć złom...czwarta również cudowna się wydawała...chce człowiek poprawić i w większe gówno wpada.
Gwinty poprzeciągane,gniazda pod sekcje wytłuczone...sam badziew,a do zlotu 12 dni.
Ale sobie i z tym poradzę.
Gwinty poprzeciągane,gniazda pod sekcje wytłuczone...sam badziew,a do zlotu 12 dni.
Ale sobie i z tym poradzę.
No z Zetorkami 25 nigdy łatwo nie jest. One mają o wiele więcej lat niż inne uważane za zabytkowe u nas traktory
Jak Ci spod sekcji źle uszczelnia to pompiarz u mnie ma takie cienkie jak papier albo i cieńsze podkładki miedziane - podejrzewam, że u Ciebie też powinien takie mieć

Jak Ci spod sekcji źle uszczelnia to pompiarz u mnie ma takie cienkie jak papier albo i cieńsze podkładki miedziane - podejrzewam, że u Ciebie też powinien takie mieć

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
chyba Sławek się wk....ł *dull*
- chrapek3011
To jest za chujowa pompa żeby do pompiarza dawać...
Wk......m się na maksa ...bo od piątku tylko z j....ą pompą walczę...jak jest korpus pęknięty to se można milion podkładek podłożyć...zlom i tyle...pierwszą obudowę zregenerowałem...jak będzie trzymać to te trzy też da się jeszcze uratować...ale gówno to wszystko i tyle.
Wk......m się na maksa ...bo od piątku tylko z j....ą pompą walczę...jak jest korpus pęknięty to se można milion podkładek podłożyć...zlom i tyle...pierwszą obudowę zregenerowałem...jak będzie trzymać to te trzy też da się jeszcze uratować...ale gówno to wszystko i tyle.
No ale nie trzeba zawozić, bo bez przyrządu i tak nic nie zrobi. Ale można wziąć podkładki i złożyć samemu 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- chrapek3011
Jak nic nie zrobi...bo założyłem sekcje i zaworki nowe i zaczął normalnie zapalać...a chciałem poprawić tylko uszczelnienie i kupa gówna wyszła...
na zdjęciu widzę ze gila masz w garażu? spokojnie .... z tymi starymi naszymi maskotka mi, one już takie są ze potrzebują czasu.
Z tego co pamiętam to w zestawach sekcji są plastikowe podkładki miałem takie do pompy w c360 wydaje mi sie że pod sekcje własnie miedzianych sie nie stosuje.
- chrapek3011
W Zetorku nie ma żadnych podkładek...tylko są fibrowe pod zaworki zwrotne...może nie pod a nad i dociskane króćcem wysokiego ciśnienia...
Bosman...Gil jest w 100% oryginalny.Ma przebieg dokładnie 17675km...nikt łap do niego nie wpychał.Nawet opony ma oryginalne...numery znajdują się w oryginalnej książce,którą też posiadam.Pali na dotyk.
Bosman...Gil jest w 100% oryginalny.Ma przebieg dokładnie 17675km...nikt łap do niego nie wpychał.Nawet opony ma oryginalne...numery znajdują się w oryginalnej książce,którą też posiadam.Pali na dotyk.
- chrapek3011
Z tego wszystkiego to najlepiej wyszły mi przyrządy do demontażu pompy i regulatora obrotów w Zetorze 25...ściągacz do zaworków zwrotnych,klucz do odkręcania i przykręcania regulatora obrotów i ściągacz regulatora obrotów.
Jutro się okaże,czy cieknie,czy nie cieknie...Dziś już mam dość...niech schnie.
Jutro się okaże,czy cieknie,czy nie cieknie...Dziś już mam dość...niech schnie.