kupie forda 9 lub 8 N stan obojetny
kupie forda 9 lub 8 N stan obojetny
jak w tytule może być w częściach może mieć braki cena adekwatna do stanu .
-
RE: kupie forda 9 lub 8 N stan obojetny
Kolega ma cały tył od Forda 9n
jest z okolic Częstochowy
Kontakt do właściciela - Tel 505998614 ( Tomek)
wiem znam Tomka ale on ma za małoursuss c-360 napisał/a:
Kolega ma cały tył od Forda 9n
jak w tytule nadal szukam traktora seri N z pod znaku forda za namiary konkretne się odwdzięczę *flower*
Jeden taki Ford stoi na Dolnym Śląsku, blisko niemieckiej granicy, ale nie do wyrwania, właściciel jest przekonany o ogromnej wartości swojego ciągnika.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
ale szukać można dalej był w Bolesławcu z silnikiem 30 tki a tatko oryginał i dałem ciała bo była zimaUrsus napisał/a:
Jeden taki Ford stoi na Dolnym Śląsku, blisko niemieckiej granicy, ale nie do wyrwania, właściciel jest przekonany o ogromnej wartości swojego ciągnika.
a Ty przyznaj się czy nie masz literatury do takiego forda hmmm ?
Być może to ten sam, na wiosce. Ja go nie widziałem na żywo. Silnik miał zmieniony, ale oryginał ponoć był. Tak samo koła 19" cali zamienione były na inne, ale oryginały prawdopodobnie miał.TYMON napisał/a:ale szukać można dalej był w Bolesławcu z silnikiem 30 tki a tatko oryginał i dałem ciała bo była zimaUrsus napisał/a:
a Ty przyznaj się czy nie masz literatury do takiego forda hmmm ?
Literatury raczej nie mam do 9N ani 2N. Jak już to mam do starszego Fordsona.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Wiem gdzie stoi,ale silnik ma od Slavii,chlodzony powietrzem ,1.cyl.
Maska rowniez nieoryginalna(c-328).
Literatura(instrukcja obslugi)
http://imageshack.us/a/img594/9739/billede066.jpg[/IMG]
Maska rowniez nieoryginalna(c-328).
Literatura(instrukcja obslugi)
http://imageshack.us/a/img594/9739/billede066.jpg[/IMG]
Jeśli to z książki "Traktory amerykańskie" to chyba jednak mam to 

Ursus napisał/a:
Jeśli to z książki "Traktory amerykańskie" to chyba jednak mam to
Niestety nie wiem...brakuje kilku stronic poczatku i konca ksiazeczki,
gdy bylismy mali to z bratem zniszczylismy duzo literatury i to naprawde unikatowej.
Chetnie bym skompletowal brakujace kartki (ksero,skan)jesli istnialaby taka mozliwosc to poprosze:D
Witam, jeśli post jest jeszcze aktualny to posiadam oryginalnego 9N, który może Cię zainteresować. Niestety nie jest na chodzie
ale za to nikt nigdy nie próbował go przerabiać na diesla anie też nic nie kombinowano, znajdzie się też skrzynka z jakimiś drobiazgami. W razie zainteresowania proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Krzysiek<br><br><br><br>Witam raz jeszcze, poniżej link do fotek mojego forda:
http://chomikuj.pl/szaszorowice/Galeria/ford+9N
Do tego co widać na fotkach posiadam jeszcze oryginalne "wąskie" przednie koła oraz oryginalny fabryczny dwuskibowy pług.
Zainteresowanych zapraszam do oglądania sprzętu na żywo.
Pozdrawiam
Krzysiek

Pozdrawiam
Krzysiek<br><br><br><br>Witam raz jeszcze, poniżej link do fotek mojego forda:
http://chomikuj.pl/szaszorowice/Galeria/ford+9N
Do tego co widać na fotkach posiadam jeszcze oryginalne "wąskie" przednie koła oraz oryginalny fabryczny dwuskibowy pług.
Zainteresowanych zapraszam do oglądania sprzętu na żywo.
Pozdrawiam
Krzysiek