Kranik płynu chłodzącego
Kranik płynu chłodzącego
Kupiłem już cztery kraniki do płynu chłodzącego do Ursusa C360 i wszystkie ciekną. Wiecie gdzie można kupić szczelne kraniki?
RE: Kranik płynu chłodzącego
To sam jest z kranikami paliwa. To chińszczyzna. Podłączam się do pytania, bo potrzebuję kranik do bloku.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Może trzeba tym wielokrotnie poruszać i coś się dotrze i ułoży.Jeżeli są stożkowe ze sprężynką to może dać mocniejszą bo obawiam się że nasz ,,świat" ze względu na początkową cenę zawładnęła chińszczyzna.Mam takie przeświadczenie od czasu gdy w sklepie firmowym BOSCHA kupiłem za ok 500 zł wiertarkę ręczną a w domu zobaczyłem na opakowaniu-,,wyprodukowano w CHRL".I szlak ją trafił po tygodniu.Życzę powodzenia w szukaniu w Polsce czegoś co nie jest z CHRL.:p
@marku, trudno coś takiego faktycznie znaleźć, bo nawet najlepsze marki, obniżając koszty robocizny, przenoszą swoje produkcje do Chin .
Docierałem taki kranik pastą do zaworów i (odpukać) narazie nie cieknie już ładnych kilka lat.
Docierałem taki kranik pastą do zaworów i (odpukać) narazie nie cieknie już ładnych kilka lat.
Mam ten sam problem z kranikiem do Dezametki. Nie dość że cieknie, to jeszcze przecieka *no* Pomogło dopiero złożenie na silikonie. Wydaje mi się że wśród nowych ciężko będzie znaleźć coś spoza ChRL. Zastanawiam się czy nie lepiej było by upolować na złomie kranik z"z epoki" i liczyć że okaże się sprawny...
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
U mnie w Zetorze kranik od paliwa jest zrobiony ze starego kraniku + guma z węża i nagwintowany gwóźdź
Patent z epoki a działa 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Cieknące nowe krany w ciągnikach to nie jest wada fabryczna tylko nie właściwy montaż.
Kran należy dokręcać w tym miejscu zaraz przy samym gwincie i lekko a nie za sześciokąt przy wylewce.
Kran jest tak cienki i delikatny na stożkowym czopie że przy nieco mocniejszym dokręceniu się deformuje i przez to cieknie.
Tajfun.
Kran należy dokręcać w tym miejscu zaraz przy samym gwincie i lekko a nie za sześciokąt przy wylewce.
Kran jest tak cienki i delikatny na stożkowym czopie że przy nieco mocniejszym dokręceniu się deformuje i przez to cieknie.
Tajfun.
To tak jak w tej zagadce:jakie trzy slowa sa najczesciej powtarzane na swiecie? Made In China*no*