Co to za silnik S?
Co to za silnik S?
Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy a sprowadza mnie do was sprawa silnika S który należy do mojego ojca. Panowie co to za model? Niestety w tym momencie nie posiadam zdjęć ale na tabliczce na tym esie pisze coś takiego: A 1929 1953 370 S Z S. Napewno większość z was będzie wiedziała o co tu chodzi. Ja jedynie podejrzewam że 1953 to rok produkcji a 370 to model tego silnika. Dodam że Es jest na chodzie i ojciec chce go sprzedać. Pewien Gośc chce dać za niego 1000zł. Mnie się wydaje że to mało jak za taki zabytek. Es stoi na metalowych kołach. Proszę o wypowiedź specjalistów.
RE: Co to za silnik S?
moja szklana kula podpowiada mi że cena proponowana jest śmieszna !
10 000 jak nic ! może nawet EUR !
w końcu zabytek to zabytek !
PS zdjęcia jednak by pomogły, nawet mojej szklanej kuli , więc tej wycenie nie można do końca ufać
10 000 jak nic ! może nawet EUR !
w końcu zabytek to zabytek !
PS zdjęcia jednak by pomogły, nawet mojej szklanej kuli , więc tej wycenie nie można do końca ufać
Moim zdaniem taki silnik wart z 20 000 $$
Niekoniecznie.... moze ktos dałby dom na przedmiesciach z duza dzialka w zamian za silnik...
- Jacek ze Skansena
U nas jeden gość daje ogłoszenie kilka lat o treści " zamienię kopaczkę Lanz LK-20 na traktor" i nadal trzyma się jednego. Traktor za kopaczkę. Można i tak.

Panowie ja poważnie pytam a wy mi jakieś 10000 euro piszecie. Jak tylko będę mógł to prześle zdjęcia.*music*
ktoś mądry powiedział RZECZ JEST WARTA TYLE ILE KTOŚ CHCE ZA NIĄ ZAPŁACIĆ
przykład
mam silnik do dkw z 1938roku i nikt mi 500zł nie zaproponuje
sam szukam silnika shl z roku 1950-56 i nic nie mogę znaleźć poniżej 1500zł
a za jakiś czas moze sie tak stać ze ten kryzys nasz każdego dopadnie i wtedy ludzzie nie będą mysleć o hobby ...lub o jego powiększaniu
przepraszam z góry za czarne mysli
przykład
mam silnik do dkw z 1938roku i nikt mi 500zł nie zaproponuje
sam szukam silnika shl z roku 1950-56 i nic nie mogę znaleźć poniżej 1500zł
a za jakiś czas moze sie tak stać ze ten kryzys nasz każdego dopadnie i wtedy ludzzie nie będą mysleć o hobby ...lub o jego powiększaniu
przepraszam z góry za czarne mysli
Rozumiem panowie. W takim razie nie ma z góry ustalonych cen tego typu sprzętu. Nie wiem jednak czy 1000zł za ten silnik jest odpowiednią cena. Widziałem taki silnik w internecie i gośc chce 15000zł.
Jak pisal Sofronow (filozof radziecki) silniki sa bezcenne..... ktos chcial 15000 to ja podbijam stawke i chchcę za silnik dwa razy wiecej. Najlepiej zważ go i bedziesz wiedzial ile kosztuje realnie potem daj ogloszenie i zobacz ile ktos da wtedy zrozumiesz co mniał na mysli Sofronow
to chyba i ja sprzedam swoje silniki a mam ich trochę tylko aby ta cena 15000 się utrzymała . najpierw wstaw kolego fotki bo niedługo i 1 milion ktoś morze da jak to taki okaz sam się ciekawie ale z opisu wydaje mi się że mam takiego ale po fotkach się okaże
- Grzegorz02
Koledzy bez przesady 15 tyś.za silnik
Jeszcze nie wiadomo jak wygląda więc trzeba czekać na fotkę bo może jest wart naprawdę tylko tysiąc*zipit*
Panowie fotke dam ale dopiero we wtorek bo wtedy będę u ojca i porobie zdjęcia.
- Jacek ze Skansena
Nic nie chcę mówić ale tam gdzie mieszkasz to już nikt nie mieszka co stanowi znaczną odległość co do niektórych. Tak poważnie się silnikami nie zajmuje mocno ale chętnie spojrzę i ocenimy tu na miejscu to cudo.
Panowie bardzo was przepraszam ale dopiero dzisiaj miałem okazję zrobić zdjęcie temu silnikowi mojego ojca. Nie wiem jak u was na forum zamieszcza się zdjęcia więc podaje linki do strony gdzie są foty silnika. http://www.fotoszok.pl/show.php/1272145_1.jpg.html http://www.fotoszok.pl/show.php/1272146_2.jpg.html http://www.fotoszok.pl/show.php/1272147_3.jpg.html http://www.fotoszok.pl/show.php/1272148_4.jpg.html
ja mieszkam najblizej ciebie a ten silnik to s-60 podaj cene
*eek* s 60 ..... *sarcasm*
Panowie czy to jest jakiś rarytas czy może zwykły silnik?