wyciek z pod wtrysku
wyciek z pod wtrysku
witam od wczoraj zauważyłem że cieknie paliwo z pod wtrysku dałem miedzianą podkładkę a to nic nie pomogło jaka może być przyczyna wtrysk się rozkręcił ??? 

RE: wyciek z pod wtrysku
Miedziana podkładka pod wtryskiem uszczelnia gniazdo wtryskiwacza i paliwo raczej tędy nie przecieka, co najwyżej kompresja. A propos, taką miedzianą podkładkę należy podgrzać palnikiem (nad kuchnią gazową) i zanurzyć w zimnej wodzie. Metal zmięknie i dobrze się ułoży.
Wyciek paliwa może być spowodowany nieszczelnoącią wtryskiwacza (pęknięcie obudowy, nakrętki końcówki lub rozszczelnienie na gwintach).
Wyciek paliwa może być spowodowany nieszczelnoącią wtryskiwacza (pęknięcie obudowy, nakrętki końcówki lub rozszczelnienie na gwintach).
uszczelka dałem nową więc chyba zamienię wtryski miejscami i zobacze czy tez tak będzie ,
dziś to rozbiorę bo orał tak nie będę bo mocno cieknie te paliwo .
jeszcze jedno pytanie od czego będą pasować wtryski do david brown 990A:? moze lepiej kupić nowy
dziś to rozbiorę bo orał tak nie będę bo mocno cieknie te paliwo .
jeszcze jedno pytanie od czego będą pasować wtryski do david brown 990A:? moze lepiej kupić nowy
Aby ułożyć miedzianą podkładkę to dokręcamy raz, lekko popuszczamy i dokręcamy jeszcze raz. Sposób od starych szoferów.
Z podgrzewaniem i zimną wodą nie znałem, ale to trzeba podgrzać do określonej temperatury, aby zmienić ... nie to forum.
A wtrysk może lać na przewodzie wysokiego ciśnienia. Czyli źle uszczelnia przylgnia stożkowa. Rozkręcić i się przyjrzeć pod lupą. Jak trzeba do wygładzić drobnym papierem ściernym tak min. 800 w wzwyż.
Z podgrzewaniem i zimną wodą nie znałem, ale to trzeba podgrzać do określonej temperatury, aby zmienić ... nie to forum.
A wtrysk może lać na przewodzie wysokiego ciśnienia. Czyli źle uszczelnia przylgnia stożkowa. Rozkręcić i się przyjrzeć pod lupą. Jak trzeba do wygładzić drobnym papierem ściernym tak min. 800 w wzwyż.
A może przelew?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Moja uwaga - po podgrzaniu podkładek nie chłodzimy ich wodą, tylko zostawiamy je do ostygnięcia.
Grzanie a później chłodzenie wodą nieco przypomina mi proces zwany hartowaniem...
Grzanie a później chłodzenie wodą nieco przypomina mi proces zwany hartowaniem...
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Tak ale w przypadku stali z miedzią jest odwrotnie spróbuj sam.Wicher napisał/a:
Moja uwaga - po podgrzaniu podkładek nie chłodzimy ich wodą, tylko zostawiamy je do ostygnięcia.
przelew jest ok wtrysk jest chyba peknięty bo po zamianie miejscami dzieje się to samo w innym miejscu ,
tylko w jaki sposób pęk ? czy to mozliwe bo pierwszy raz się z takim problemem spotykam

tylko w jaki sposób pęk ? czy to mozliwe bo pierwszy raz się z takim problemem spotykam