wyciek z pod wtrysku

Wszystko co związane z motoryzacją
Przemas

wyciek z pod wtrysku

Post autor: Przemas »

witam od wczoraj zauważyłem że cieknie paliwo z pod wtrysku dałem miedzianą podkładkę a to nic nie pomogło jaka może być przyczyna wtrysk się rozkręcił ??? :?
Awatar użytkownika
papiszon

RE: wyciek z pod wtrysku

Post autor: papiszon »

Miedziana podkładka pod wtryskiem uszczelnia gniazdo wtryskiwacza i paliwo raczej tędy nie przecieka, co najwyżej kompresja. A propos, taką miedzianą podkładkę należy podgrzać palnikiem (nad kuchnią gazową) i zanurzyć w zimnej wodzie. Metal zmięknie i dobrze się ułoży.
Wyciek paliwa może być spowodowany nieszczelnoącią wtryskiwacza (pęknięcie obudowy, nakrętki końcówki lub rozszczelnienie na gwintach).
Przemas

uszczelka dałem nową więc chyba zamienię wtryski miejscami i zobacze czy tez tak będzie ,
dziś to rozbiorę bo orał tak nie będę bo mocno cieknie te paliwo .
jeszcze jedno pytanie od czego będą pasować wtryski do david brown 990A:? moze lepiej kupić nowy
RobFra

Post autor: RobFra »

Aby ułożyć miedzianą podkładkę to dokręcamy raz, lekko popuszczamy i dokręcamy jeszcze raz. Sposób od starych szoferów.
Z podgrzewaniem i zimną wodą nie znałem, ale to trzeba podgrzać do określonej temperatury, aby zmienić ... nie to forum.

A wtrysk może lać na przewodzie wysokiego ciśnienia. Czyli źle uszczelnia przylgnia stożkowa. Rozkręcić i się przyjrzeć pod lupą. Jak trzeba do wygładzić drobnym papierem ściernym tak min. 800 w wzwyż.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

A może przelew?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Moja uwaga - po podgrzaniu podkładek nie chłodzimy ich wodą, tylko zostawiamy je do ostygnięcia.
Grzanie a później chłodzenie wodą nieco przypomina mi proces zwany hartowaniem...
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
lonus

Post autor: lonus »

Wicher napisał/a:
Moja uwaga - po podgrzaniu podkładek nie chłodzimy ich wodą, tylko zostawiamy je do ostygnięcia.
Grzanie a później chłodzenie wodą nieco przypomina mi proces zwany hartowaniem...
Tak ale w przypadku stali z miedzią jest odwrotnie spróbuj sam.
Przemas

przelew jest ok wtrysk jest chyba peknięty bo po zamianie miejscami dzieje się to samo w innym miejscu ,
tylko w jaki sposób pęk ? czy to mozliwe bo pierwszy raz się z takim problemem spotykam
:?
ODPOWIEDZ