silnik s 7 kopci na czarno
silnik s 7 kopci na czarno
witam mam takie pytanko czy przyczyna kopcenia na czarno może być złe ustawienie kąta wtrysku wtrysk mam nowy wtrysk i ustawioną końcówkę z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam
RE: silnik s 7 kopci na czarno
Jak wymieniłeś wtrysk to drugą rzeczą jest ustawienie dawki paliwa podawaną przez pompę, no oczywiście sprawdzenie kąta wtrysku jeżeli nigdy tego wcześniej nie sprawdzałeś.
Czarny dym jest też oznaką zużycia silnika bo na pewno ma przepracowane ileś tam motogodzin.
Czarny dym jest też oznaką zużycia silnika bo na pewno ma przepracowane ileś tam motogodzin.
no miał remont wymiana wału pierścieni uszczelnień i miałem problem bo nie chciał wchodzić na obroty ale pomógl mi własnie pan w tym aby to sie zmieniło i tak zrobiłem i pomogło ale ten kąt wtrysku ustawiłem tak mniej więcej i zaczął kopcic i obawiam się że za duży mu dałem ten kąt przez wykręcenie tego popychacza i przez to dostaje dużo paliwa i nie spala i dłatego kopci ale do konca pewien nie jestem wiec jesli bedzie można prosze o swoja opinie na ten temat pozdrawiam
Wymieniłeś tylko pierścienie a tłok i cylinder jest stary:?
Kąt wtrysku musisz ustawić dokładnie na punkcie PT2000 nawet kilku stopniowe przestawienie kąta będzie wpływało na to że będziesz miał problemy z odpaleniem.
Musisz też ustawić mu dawkę paliwa a to się robi w ten sposób że jeżeli listwa pompy wykonuje choćby 1cm ruchu to jest to za dużo musisz ustawić skok listwy max.2-4mm.Robi się to pod tą okrągła pokrywką na pokrywie rozrządu,jest tam śruba z kontrą.Wkręcasz tą śrubę to ubierasz paliwa na pompie,jak wykręcasz to dodajesz paliwa.
Musisz to sam wyczaić i trochę się pobawić.*yes*
Kąt wtrysku musisz ustawić dokładnie na punkcie PT2000 nawet kilku stopniowe przestawienie kąta będzie wpływało na to że będziesz miał problemy z odpaleniem.
Musisz też ustawić mu dawkę paliwa a to się robi w ten sposób że jeżeli listwa pompy wykonuje choćby 1cm ruchu to jest to za dużo musisz ustawić skok listwy max.2-4mm.Robi się to pod tą okrągła pokrywką na pokrywie rozrządu,jest tam śruba z kontrą.Wkręcasz tą śrubę to ubierasz paliwa na pompie,jak wykręcasz to dodajesz paliwa.
Musisz to sam wyczaić i trochę się pobawić.*yes*
no mniej więcej wiem o co chodzi listwa pompy masz na myśli bolec ktory wychodzi z pompy i jest połączony z regulatorem obrotów to u mnie wygląda to tak że jak go odpalam to jest wyciągniety na maksa napewno ponad centymetr a jak już chodzi to z wolnych obrotów jak cobie sam reguluje no to tez dość się wysuwa no raczej tak z 6mm na pewno szkoda ze na tych filmikach twoich nie widać dokładnie jak pompa pracuje jak się wysuwa pozdrawiam
Chyba nakręcę taki filmik instruktażowy(bo ciężko jest to wytłumaczyć pisząc w postach) jak powinno się ustawiać kąt wtrysku ,dawkę podawanego paliwa oraz wysokość komory spalania,bo mam bardzo pytań na ten temat.
no fajnie by było jeśli by to nie był problem było by super naprawdę pozdrawiam a tak zapytam jesli to nie kłopot zajmujesz się naprawą itd takich sprzętów czy tak jak ja lubię to robić choć bardziej zajmuje się motocyklami starego typu typu wsk każdy rodzaj romet simson itp pozdrawiam a widzę że znasz sie na rzeczy
Przedtem robiłem remonty teraz to traktuje jako hobby.
Zaprzestałem działalności bo jest co raz trudniej o części zamienne,teraz te części które są dostępne w Andorii są niskiej jakości.
*tup*
Zaprzestałem działalności bo jest co raz trudniej o części zamienne,teraz te części które są dostępne w Andorii są niskiej jakości.
*tup*
Kurcze dla mnie tomek jesteś esiokowy góru
a mieszkasz w prawdzie tak nie daleko 

A tam guru baro*yes**yes**yes*
witam no fakt jesteś wielki w esiokach znasz je chyba na pamięć a jak bedziesz miał chwilkę to chętnie zobaczę taki film instruktażowy bo chciałbym zobaczyć jak to wygląda robione przez zawodowca w tej dziedzinie pozdrawiam
Jak poskładam rębak do kupy to coś nagram bo w garażu mam sodomę i gomorę.*tup*
no super dzięki już góry. a rębak do gałęzi jakiś większy i silnikiem od esa czy na wałek do traktora sory że pytam ale myślałem kiedyś nad czymś takim ale mam dojście do trocin w dobrej cenie i zrezygnowałem. pozdrawiam
Rębak będzie spalinowo-elektryczny powstał ze starej spawarki wirowej.
Mam zamiar rąbać gałęzie do 10cm średnicy.Pozostało mi jeszcze do ukończenia wałek podający.
Na razie wygląda to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=ia3aaIimwAs&noredirect=1
Wkrótce premiera rębaka.
Mam zamiar rąbać gałęzie do 10cm średnicy.Pozostało mi jeszcze do ukończenia wałek podający.
Na razie wygląda to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=ia3aaIimwAs&noredirect=1
Wkrótce premiera rębaka.
witam no fajny sprzęt poważny i masywny a silniczek piękny pracuje rewelacyjniewitam i jak tam rębak pozdrawiam
Nie mogę się jeszcze pochwalić rębakiem."Odwieszony" jest na gwóźdź.
Muszę pomóc szwagrowi na budowie z podpięciem wszystkich mediów tzn.woda,gaz,c.o,kanalizacja roboty multum a jest nas dwóch.
Lecę do roboty bo terminy gonią.*tup*
Muszę pomóc szwagrowi na budowie z podpięciem wszystkich mediów tzn.woda,gaz,c.o,kanalizacja roboty multum a jest nas dwóch.
Lecę do roboty bo terminy gonią.*tup*
witam i jak tam prace instalacyjne bo święta tuż tuż pozdrawiam
Już prawie końcówka.Ale na święta ciężko będzie mi coś popchnąć w moich pracach.
witam i co tam słychac w nowym roku prace postępują u mnie s7 sobie chodzi ale kopci jak tam bedziesz miał chwilke to pamiętaj o mnie i instruktarzu ustawienia dawki i kąta wtrysku pozdrawiam
Cześć
Nowy rok jak nowy rok głowa bolała po sylwestrze.
Prace postępują ale jeszcze nie koniec.
Na śmierć zapomniałem o filmiku instruktażowym ale jak obiecałem to nakręcę.
Tak jak obiecałem nakręciłem filmik jak ustawiać kąt wtrysku w silniku S301D.
http://www.youtube.com/watch?v=KUDiK0hjyP0
Nowy rok jak nowy rok głowa bolała po sylwestrze.
Prace postępują ale jeszcze nie koniec.
Na śmierć zapomniałem o filmiku instruktażowym ale jak obiecałem to nakręcę.
Tak jak obiecałem nakręciłem filmik jak ustawiać kąt wtrysku w silniku S301D.
http://www.youtube.com/watch?v=KUDiK0hjyP0