silnik s 7 kopci na czarno
- chrapek3011
RE: silnik s 7 kopci na czarno
Jak ma się taki filmik,to można sobie ustawiać.Świetnie Tomek.Instrukcja jak znalazł.
Dzięki Sławek.
Zastanawiam się nad utworzeniem nowego tematu ale poczekam zobaczę jak się sprawa będzie miała.Przynajmniej teraz zamiast się rozpisywać wkleję link i z głowy.
Oczywiście wszyscy użytkownicy forum mogą wklejać filmik nie mam nic przeciwko temu.*tup*

Zastanawiam się nad utworzeniem nowego tematu ale poczekam zobaczę jak się sprawa będzie miała.Przynajmniej teraz zamiast się rozpisywać wkleję link i z głowy.
Oczywiście wszyscy użytkownicy forum mogą wklejać filmik nie mam nic przeciwko temu.*tup*
- chrapek3011
Dobra sprawa by to była.Filmowa instrukcja do...itd,itp...
Najbardziej podbudowała mnie żona,"teraz to i ja mogę ustawiać kąty we wtryskach"
A jej wiedza mechaniczna kończy się na wlewie paliwa do samochodu plus załączanie świateł i wycieraczek.
:D:D:D
A jej wiedza mechaniczna kończy się na wlewie paliwa do samochodu plus załączanie świateł i wycieraczek.

- chrapek3011
He,he,he...To i tak bardzo dobrze...
witam dziękuję ci bardzo za filmik na pewno po bawię się z tym ale musi zima odpuścić bo teraz odśnieżanie cały czas i sprzęt potrzebny ale już widzę że mam zle ustawiona dawkę paliwa bo u ciebie silnik nie pracujący to listwa od pompy paliwa jest prawie schowana a u mnie chyba prawie cała wyciągnięta wiec już widzę problemik jak byś miał jeszcze coś to chętnie po patrze pozdrawiam
Nie wiem o co dokładnie ci chodzi?jak byś miał jeszcze coś to chętnie po patrze pozdrawiam
Ja w swojim też trochę przesadziłem z dawką i jak jade przez wioske to czarno nademną ale wydaje mi sie ze bestia mocniejsza jest 

Bestia może i mocniejsza ale nie ekonomiczna paliwa spali ile widzi.
Ten silnik nie potrzebuje dużo paliwa.
Pozdro Baro*tup*
Ten silnik nie potrzebuje dużo paliwa.
Pozdro Baro*tup*
witam a mam jeszcze takie pytanie odnośnie zaworów bo jeden jest trochę inny nie pamiętam czy to ssący czy wydechowy ma taki nadlew od góry czy to musi być jakoś dokładnie ustawione czy obojętnie jak
Tak na zaworze ssącym jest taki kołnierz.Kołnierz ten musi być zabudowany w stronę filtra powietrza.
Teraz w Andorii są zawory ssące ale już bez tego kołnierza.
Teraz w Andorii są zawory ssące ale już bez tego kołnierza.
- chrapek3011
To tak,jak w silnikach S-60,S-61...w jednych typach były zawory ssące z tą przesłonką a w innych bez.
Sławek o tym nie wiedziałem że ten "wynalazek"był też w tych silnikach na zaworach ssących.
Na marginesie powiem że ten kołnierz jest tak potrzebny jak wrzód na d..ie.
Na marginesie powiem że ten kołnierz jest tak potrzebny jak wrzód na d..ie.
- chrapek3011
Ja różnicy w pracy jakoś nie zauważyłem na takim czy takim.Jak kupiłem tego swojego trupa,rozebrałem głowicę to powiem,że miałem problem z wydobyciem tego zaworu z tą przesłonką.Na prowadnicy jest taka tulejka,którą trzeba zciągnąć a potem wybić taki kołeczek.Tobie,Tomek nie muszę tego tłumaczyć,ale dla niewiedzących w razie co...A i wg instrukcji ma to być zawirowywacz powietrza,czy cóś...ha,ha...
Też powiem te same słowa co ty Sławek żadnej różnicy w pracy silnika.
Ja dorabiałem koleczek do tego zaworu z igiełki łożyska bo sie skrzywił..

witam czyli nie koniecznie muszę ustawić ten kołnierz dokładnie w stronę filtra skoro nie robi to żadnej różnicy. a jeszcze mam jedno pytanko czy robiłeś kiedyś pompę wtryskową bo mam nową sekcje tłoczącą i może kiedyś by się wymieniło pozdrawiam
Lepiej załóż tym kołnierzem w stronę filtra tak jest montowane w oryginale.
To że nie daje żadnego efektu to była dyskusja między między mną a Markiem.Załóż jak w oryginale.
Pomp to ja remontowałem ho ho... straciłem rachubę ale też chcesz żebym nakręcić filmik co i jak?
To że nie daje żadnego efektu to była dyskusja między między mną a Markiem.Załóż jak w oryginale.
Pomp to ja remontowałem ho ho... straciłem rachubę ale też chcesz żebym nakręcić filmik co i jak?
no chetnie zobaczę jak to wygląda jeśli problemów ci to nie sprawi aby filmik nagrać bo pewnie wymienię kiedyś na nowy na razie wszystko stoi z moimi ustawieniami bo zima a sprzęt potrzebny ale na pewno jak coś będę działał to dam znać jak moje prace pozdrawiam kolego
ale ten es 7 zrobił się popularny a ten twój silnik do rębaka to fajna maszyna ale mało tego bo tak patrzyłem to nie ma takiego sprzętu:D
ale ten es 7 zrobił się popularny a ten twój silnik do rębaka to fajna maszyna ale mało tego bo tak patrzyłem to nie ma takiego sprzętu:D
Pomyślę na d filmem.
Co do rębaka to jest chyba jedyny taki w Polsce który powstał na bazie spawarki wirowej.Silnik to już inna sprawa szukałem go pól tora roku.
Ale jest idealny do tego rębaka.
Co do rębaka to jest chyba jedyny taki w Polsce który powstał na bazie spawarki wirowej.Silnik to już inna sprawa szukałem go pól tora roku.
Ale jest idealny do tego rębaka.