C-325B Remont
- Rolnik122894
RE: C-325B Remont
Dzięki za rady. A działać cos działam, pomalutku ale do przodu i co najważniejsze po jednym podzespole, i nie wszystko naraz. Nie lubie niczego rozebrać w mak, rzucić w ,,kąt" i dopiero z tego coś tworzyć.

- chrapek3011
Chyba zapchane,zanieczyszczone...damber napisał/a:
Ciągle działasz przy ciapku - to dobrze *tup*
Jak będziesz składał hamulce, uszczelnij z każdej strony bębny, aby olej się nie dostał do środka. Dobrze jest sprawdzić odpowietrzenie górnych korków zwolnic, czy otworki nie są zapowietrzone.
Dokładnie tak - zapchane, a nie zapowietrzone

Ja nawet nie wiedziałem, że w tych korkach są te małe otworki. Dopiero jak je wyczyściłem ze starej farby to je zauważyłem. Niestety w moim przypadku korki były tak obrobione od klucza, że musiałem kupić wszystkie korki nowe. Z resztą w całym ciągniku wszystkie powymieniałem. Nigdzie nie mogłem dostać nowych korków z otworkami, to w nowych wywierciłem otworki tak jak było to zrobione w tych starych.

Ja nawet nie wiedziałem, że w tych korkach są te małe otworki. Dopiero jak je wyczyściłem ze starej farby to je zauważyłem. Niestety w moim przypadku korki były tak obrobione od klucza, że musiałem kupić wszystkie korki nowe. Z resztą w całym ciągniku wszystkie powymieniałem. Nigdzie nie mogłem dostać nowych korków z otworkami, to w nowych wywierciłem otworki tak jak było to zrobione w tych starych.
Facebook. old URSUS tractor
- Rolnik122894
Odbłyśnik regenerowałeś?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Rolnik122894
Maska w bardzo fajnym stanie - wystarczy troszkę wyklepać, lakier i jak nówka!
Gratuluję zdobyczy - tak trzymaj *tup*
Gratuluję zdobyczy - tak trzymaj *tup*
- bartoxc330
Pięknie wygląda*music**comfort*
- Rolnik122894
Masz zamiar zakładać sprężarkę z butlą do C-325B?
- bartoxc330
Też tak zrobiłem sobie wyjście z 3 miesiące temu tylko ze założyłem rozdzielacz od c330 Dziwie się że mam przyczepę z kiprem ok 15lat*rolleyes* a dopiero w tym roku ciapek pierwszy ras kiprował na prawdę super sprawa i mniej roboty przede wszystkim*hilarious*
- Rolnik122894
Instalacja pneumatyczna też będzie. Chodzi Ci pewnie o to, że rurka od hydrauliki bedzie przeszkadzać przy zamontowaniu rurki od pneumatyki?:D Przecież jest jeszcze takie coś jak przewód elastyczny, można też zmienić położenie rurki....

- Rolnik122894
Ładnie. Ale widełki chyba niedoczyszczone ze starej farby? Albo tak wyglądają na fotce.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Dobra robota z tym szperaczem.
A powiedz jak się "kiper" sprawuje. Oleju wystarcza w misce podnośnika?
A powiedz jak się "kiper" sprawuje. Oleju wystarcza w misce podnośnika?
- Rolnik122894
~Ursus wszystkie elementy które maluje czyszczę do ,,zera" i maluje na nowo.
~damber, do tej przyczepki co mam wystarcza, na razie więcej nic nie próbowałem kiprować...
A co do szperacza to dzięki. Pomalutku coś dłubie ale zawsze albo czasu albo $$ brakuje....*no*
Najnowszy nabytek. Kolejna kremowa kierownica, stan dużo lepszy jak tej co jest na zdjęciach. Posiada ślady użytkowania w postaci drobnych rys i otarć. Gdzieś czytałem że można to zniwelować papierem ściernym. Robił ktoś coś takiego? Mógłby opisać ewentualnie jak to zrobić?

~damber, do tej przyczepki co mam wystarcza, na razie więcej nic nie próbowałem kiprować...
A co do szperacza to dzięki. Pomalutku coś dłubie ale zawsze albo czasu albo $$ brakuje....*no*
Najnowszy nabytek. Kolejna kremowa kierownica, stan dużo lepszy jak tej co jest na zdjęciach. Posiada ślady użytkowania w postaci drobnych rys i otarć. Gdzieś czytałem że można to zniwelować papierem ściernym. Robił ktoś coś takiego? Mógłby opisać ewentualnie jak to zrobić?

Cześć,
Jak rysy są drobne to robimy numer taki: matujemy całość papierem wodnym a później polerujemy pastami na maszynie - metoda taka sama jak przy regeneracji reflektorów w nowych samochodach.
Jak rysy są drobne to robimy numer taki: matujemy całość papierem wodnym a później polerujemy pastami na maszynie - metoda taka sama jak przy regeneracji reflektorów w nowych samochodach.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Czy da siedokupić uczczelki do reflektorów między szkłem a ramką czy trzeba z czegoś dopasować?