Robi 151

Wszystkie małe ciągniczki takie jak Ursus C-308, Dzik, Mrówka
Michcio

Robi 151

Post autor: Michcio »

Jako że to mój pierwszy post chciałem się przywitać. Nie znalazłem wydzielonego do tego celu działu.
Dzień dobry wszystkim.

W kwestii tematu. Mam robiego 151, cały oryginalny na chodzie. Do tego przyczepka, glebogryzarka, kosiarka, obsypnik. Do kompletu brakuje mi tylko pompy. Sprzętu używam tylko w formie glebogryzarki i ciągniczka do przyczepki. Głównie do zabawy, ale przydał się też do roboty.
Głównie brakuje mi w nim biegu wstecznego. Sprzęt ma sprzęgło odśrodkowe i jeździ tylko do przodu, a z przyczepką czasami bardzo pasuje podcofnąć. Czy ktoś rozwiązał ten problem? Jest model Robi 151 Rekord ze skrzynią biegów. Wygląda bardzo podobnie i moje pytanie jest takie: czy skrzynia z rekorda pasuje do zwykłego robiego?
Następna sprawa to obciążniki na koła. Ciągniczek jak na swoje rozmiary ma niesamowitą wg. mnie siłę uciągu, ale czasami się ślizga. Wydaje mi się, że są do niego obciążniki. Jeśli je ktoś posiada to bardzo proszę o dokładne zdjęcia, bo w sieci nie znalazłem. Spróbuję takie zrobić, no chyba że ktoś ma na sprzedaż.
I jeszcze jedna rzecz: talerze krańcowe do glebogryzarki - poszukiwane.
Oferuję pomoc, bo sam wykonywałem remont silnika robiego. Mam też kontakt do gościa który sprzedaje wysyłkowo części do Robiegi i innych mikrociągników (nie ma go na allegro)
Awatar użytkownika
papiszon

RE: Robi 151

Post autor: papiszon »

https://forum.retrotraktor.pl/viewthread ... hread_id=4

Strona powitalna. Proponuję skorzystać i napisać parę słów o sobie.
Awatar użytkownika
Bolszewik

RE: Robi 151

Post autor: Bolszewik »

Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
ODPOWIEDZ