Pompa wody - Zetor 25K
Pompa wody - Zetor 25K
Witam!
Poszukuję pompy wody do Zetora 25k. Kupiłem z oryginalną, zetorowską pompą ale nie jest szczelna.
Czy posiada ktoś z Was taką?
Poszukuję pompy wody do Zetora 25k. Kupiłem z oryginalną, zetorowską pompą ale nie jest szczelna.
Czy posiada ktoś z Was taką?
RE: Pompa wody - Zetor 25K
albercik tą pompę można uszczelnić za parę złociszy ,ja swoją zawiozłem do gościa który naprawia ciągniki i za flaszkę zrobił.Musisz popytać w okolicy*tup*
no tak, o najprostszym rozwiązaniu nie pomyślałem *dull*
Mówiłem Ci o tym ostatnio przecież 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Albercik U mnie kupisz łożyska 3szt. reperaturki z czterdziestki u Olka 2 szt.Poprosisz p.Franka to Ci pomoże zrobić jakoś mu się odwdzięczysz a on lubi pomagać:p pogadaj z Pawłem.
U mnie też się lało, może nie mocno ale trzeba było robić, dostarczyłem tylko nowe części co w temacie i p.Franek zrobił, teraz mam nówka po remoncie i ani kropelki nie uroni;)
Pzdr.Przemo*yes*
U mnie też się lało, może nie mocno ale trzeba było robić, dostarczyłem tylko nowe części co w temacie i p.Franek zrobił, teraz mam nówka po remoncie i ani kropelki nie uroni;)
Pzdr.Przemo*yes*
Reperaturka 1 szt potrzebna - cena była ostatnio chyba 10 zł.
To tego jeszcze uszczelniacze, ale w sumie tylko po to by smar trzymała
To tego jeszcze uszczelniacze, ale w sumie tylko po to by smar trzymała

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
No to dobra. Naświetle tacie temat, poszukam cześci i się uśmiechnę gdzie trzeba 

Przede wszystkim zdejmijcie pompę - bo w sumie powodzenie remontu tej pompy to stan wirnika.
Tak tak Paweł dobrze że wspomniałeś o wirniku,Albert wirnik to podstawa jak nie będzie miał żeber to lipa*no*
Ale myślę, żę będzie jeszcze w miarę i da radę to odświerzyć wszystko:p
W sumie pomimo wycieku zetorek chodził do końca,gorzej jak by stał 2-lata bez wody czy płynu to kamień i rdza zeżrą wsztstko*yummy*
pzdr.Przemo*yes*
Ale myślę, żę będzie jeszcze w miarę i da radę to odświerzyć wszystko:p
W sumie pomimo wycieku zetorek chodził do końca,gorzej jak by stał 2-lata bez wody czy płynu to kamień i rdza zeżrą wsztstko*yummy*
pzdr.Przemo*yes*
żeberka da się napawać i oszlifować po tym - żeby je wydłużyć , przy odrobinie wprawy nawet migomatem - naprawiałem tak pierwszą pompę - pracuje do dziś
Dzięki za podpowiedzi, rozmawiałem z Panem Frankiem więc jak będzie chwila wolnego czasu to idę ją wymontować i idzie do regeneracji, co jest w środku zobaczymy 
dzięki za pomoc

dzięki za pomoc