Hm... Właśnie zawsze ciekawiło mnie to co to są za oponki?
Z wyglądu przypominają Stomilki, ale to są chyba jakieś alapodobne.
Wujek właśnie ma takie w C-360, my zaś mieliśmy Stomil-osztyn i nasze jakoś mniej się ścierały
Na fotce mam podkład akrylowy dopiero. Koła docelowo będą takie jak w Zetorze 25 z 48r. - kość słoniowa - RAL 1015.
Korpus będzie szary, ale nieco jaśniejszy niż mam na Zetorach - ale nie dobierałem jeszcze.
Blachy jeszcze trochę się waham. Zastanawiałem się nad niebieskim, bo taki u nas w POMie Ursusik kiedyś był. Druga ewentualność to wiśniowy, taki jak w Muzeum Ursusa. Jednak lakierów jeszcze nie dobierałem.
Jak mi się dziś uda to może prysnę felgi już na gotowo wieczorem - przynajmniej przednie.
Ja jestem za tym żeby ciapki byly jak najbardziej takie same.... z Damberem jesteśmy wstępnie umówieni. co do koloru blach jestem jak najbardziej za orginałem ,ale felgi jakie zrobicie to i ja takie umaluje
Pod tym względem to nie widzę jakiegoś powiązania szczególnego. Co innego jakbyśmy na zloty razem jeździli
Jestem również za oryginałem, ale nie jestem aż tak konserwatywny, żeby wybierać lakier kosztem np. jakości. Chce pomalować w jak najbliższy odcień, ale i tak idealnie to samo nie będzie, bo zamierzam malować akrylem samochodowym, który ma połysk dużo lepszy niż fabryczne farby - i przez ten fakt również wizualnie ciągnik będzie się różnił.
Kółka pomalowane:
Wzmocnienie na jednej z felg postanowiłem zostawić. Nie będzie tego widać praktycznie po założeniu obciążników, a felga będzie solidniejsza. Dlatego też nie malowałem drugiej "gwiazdy", gdyż czekam aż będę miał dorobioną taką samą flanszę tam.
Pomaluję ją wtedy razem z obciążnikami. Muszę je jednak najpierw oddać do piaskowania.
Ostatnie zdjecie przedstawia wspawaną blaszkę z wypukleniem czyli takie samo wypuklenie biegnie przrez maskę ale tu widoczny jest jeszcze za wypukleniem 2 cm wystajacy kolnierzyk czy tak zostanie czy bedzie obcięty.
Te gumy wchodzą w C - profil i w tym profilu sa otwory przez ktore przechodzą zawleczki i trzymaja calość.
Ja te gumy wyrzucilem ,ponieważ urwane i czas je naruszył... nie sa to sztywne twarde gumy... sa elastyczne i miekkie. jak wygladają te nowe? kupuje sie na metry?