Przyszedł czas na Ursusa C-325
RE: Przyszedł czas na Ursusa C-325
Ja bym dał wyłącznik kierunków zamiast wyłącznika szperacza.
Nawet chyba mam taki z metalową nakrętką dwupozycyjny.
Szperacz możesz sobie włączać na na jego kloszu.
Nawet chyba mam taki z metalową nakrętką dwupozycyjny.
Szperacz możesz sobie włączać na na jego kloszu.
"na jego kloszu" jak to?
a tak to
C-330 miały pstryczek elektryczek montowany na metalowej skorupie lampy szperacza.
Możesz dać przełacznik kierunków (taki jak w starach) mocowany do kierownicy tak jak dzwignia gazu ręcznego. Takie mocowanie jest wygodniejsze w użytkowaniu.
C-330 miały pstryczek elektryczek montowany na metalowej skorupie lampy szperacza.
Możesz dać przełacznik kierunków (taki jak w starach) mocowany do kierownicy tak jak dzwignia gazu ręcznego. Takie mocowanie jest wygodniejsze w użytkowaniu.
No tak, wygodniejsze i nie musiałbym nic wiercić dodatkowego w desceRoman1313 napisał/a:
a tak to

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Już myślałem, że się nie doczekam dalszego przebiegu prac przy ciapku 
Jak nie chcesz wiercić otworu w desce, to faktycznie daj tą dźwignię do kierunków.

Jak nie chcesz wiercić otworu w desce, to faktycznie daj tą dźwignię do kierunków.
Facebook. old URSUS tractor
Raczej projektu bym nie zostawił w takim stanie - po prostu były inne tematy po drodze - ten rok jakoś prężnie się rozpoczął, trwają prace przy Suprze (priorytet!), Ursusie C-325, przy drugim Boćku powoli - a także kilka innych tematów przy nie moich traktorach 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
No to trzymam kciuki za wszystkie rozpoczęte projekty *tup*
Facebook. old URSUS tractor
zrób jak w orginale, obok zrób otwór na kierunkowskaz taki jak ja mam. dlaczego? kierunkowskaz ten duży ma zaroweczkę która informuje o załączonym migaczu. ..
Ten dźwigienkowy przełącznik od Stara też ma żaróweczkę na końcu 

a to nie wiedziałem.
Słuchajcie, jaki gwint macie w czujniku ciśnienia oleju? Dostałem kiedyś nowy od Chrapka, dziś chcę wkręcić i lipa... ma gwint M14 (nie zwróciłem uwagi ale chyba 14x1,5, a nie mam go pod ręką), a w bloku powinien być 10x1...
Mam taką opaskę jutro zrobię zdjęcie, jeśli będzie pasować to Ci wyślęUrsus napisał/a:No tak, wygodniejsze i nie musiałbym nic wiercić dodatkowego w desceRoman1313 napisał/a:
a tak to
Możesz dać przełacznik kierunków (taki jak w starach) mocowany do kierownicy tak jak dzwignia gazu ręcznego. Takie mocowanie jest wygodniejsze w użytkowaniu.Rozważę to bo mam taką dźwignię do kierunkowskazów nową - jedynie mi brakuje tej opaski metalowej.
O! Dzięki!
Przyda się 

- Pawelc-328-
Sprawdziłem u siebie -U mnie to samo...Ursus napisał:
Słuchajcie, jaki gwint macie w czujniku ciśnienia oleju? Dostałem kiedyś nowy od Chrapka, dziś chcę wkręcić i lipa... ma gwint M14 (nie zwróciłem uwagi ale chyba 14x1,5, a nie mam go pod ręką), a w bloku powinien być 10x1...

Ale co to samo? Jaki masz gwint? Też Ci nie pasuje?
- chrapek3011
Bo czujnik jest do bloku wkręcony przez redukcję a nie bezpośrednio.Jak nie ma oryginału to trzeba dorobić!!!
W katalogu nic takiego nie znalazłem, dlatego zdziwiłem się.
Tak potem pomyślałem, że u mnie widocznie były zegary dwa PAL, stąd też do bloku przykręcony był łącznik rurki, która szła do zegara. Stąd różnica w średnicy gwintu. Ale mam już dorobioną redukcję
Taki mam ten przełącznik. Opaskę obiecał mi kolega z forum. Dziękuję!
Zaczynam się brać powoli za lampki. Mam kilka, trzeba coś wybrać i poskładać.
Może ktoś ma gotowy namiar na takie nity do lampek tylnych, rurkowe.
Ramek przednich na razie nie wysyłałem nigdzie do chromowania, ale muszę się zabrać za to. Ale póki co mam stare ramki to je podszykuje i pomaluje na czarno. A potem tylko zamienię na chromowane.
Przednie lampy mam też już oczyszczone, w podkładzie razem z lampami, które szykuję do Supra.

Przy okazji, pamiętasz Wicher jak kupiłem od Ciebie sprężyny do siedzenia? Takie bez otworów? Wiercił mi ślusarz ostatnio otwory na dużej wiertarce ... Nie będę cytował jego słów
Naklął się nieźle przy tej robocie. W ogóle nie szło wiercenie w stali resorowej. Ale już jest zrobione i próba była. Zastanawiam się jednak co tu zrobić, żebym swoją ciężką osobistością za szybko nie zniszczył tych sprężyn
Próby były
Wygodnie się siedzi

I kilka innych fotek.

Taki mam ten przełącznik. Opaskę obiecał mi kolega z forum. Dziękuję!

Zaczynam się brać powoli za lampki. Mam kilka, trzeba coś wybrać i poskładać.
Może ktoś ma gotowy namiar na takie nity do lampek tylnych, rurkowe.
Ramek przednich na razie nie wysyłałem nigdzie do chromowania, ale muszę się zabrać za to. Ale póki co mam stare ramki to je podszykuje i pomaluje na czarno. A potem tylko zamienię na chromowane.
Przednie lampy mam też już oczyszczone, w podkładzie razem z lampami, które szykuję do Supra.

Przy okazji, pamiętasz Wicher jak kupiłem od Ciebie sprężyny do siedzenia? Takie bez otworów? Wiercił mi ślusarz ostatnio otwory na dużej wiertarce ... Nie będę cytował jego słów

Próby były

I kilka innych fotek.

najbardziej ciekawi mie co ślusarz mówił? *sarcasm* aaaaa to takie coś do kierunków, fajne tez,zawaszcza ze mruga ta zaroweczka*yes*,u mnie jest inaczej ,a to dlatego że ktoś kiedyś wyrzeźbił otwór i tak pasowanie ze pstryczek kierunków pasi.