Kupię stary ciągnik- min. 40-50lat

Ogłoszenia kupna
maciekd

Kupię stary ciągnik- min. 40-50lat

Post autor: maciekd »

Witam, szukam starego ciągniczka na dlugie zimowe wieczory( do odrestaurowania), marka chyba nie wazna, najwazniejszy wiek- minimum lata 50. i poczcatek 60.
Rozważe każdą ofertę
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

RE: Kupię stary ciągnik- min. 40-50lat

Post autor: Ursus »

Jeśli jesteś zainteresowany Zetorem 25K to mam taką skrzynię biegów wyremontowaną, gotową do sprzedania. Coś tam jeszcze do niego by się znalazło, resztę sobie wyszukasz i dopieścisz detale i będzie.

Ja muszę się pozbyć co nieco, bo pojawił się inny traktorek, a Zetorków u nas dostatek ;)

Info na tel. 607 955 163
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
zetor902

Post autor: zetor902 »

ja mam na sprzedaż zetora k25 z 1957 roku w dobrym stanie
jak masz jakieś pytania to dzwoń 668 150 423
Awatar użytkownika
drandrzej

Post autor: drandrzej »

mam 2 szt A 25 z roku '49 i '50 - kapitalka mechanika zrobiona na oryginalnych częściach z lat produkcji , pozostały kwestie estetyczne , elektryczne i dopieszczeniowe
Awatar użytkownika
MAMMOET

Post autor: MAMMOET »

Ja bez ofert, za to z pytankiem: ile możesz max. wydać na tą chwilę i jak stoi Twoja wiedza z zakresu mechaniki?
maciekd

a dlaczego interesuja Cie moje zasoby finansowe oraz zasoby wiedzy w mechanice?
trzeba liczyc swoje pieniadze, a nie zagladac komus do kieszeni.
na drugie pytanie- inzynierem nie jestem, aczkolwiek wiedze jako- taka posiadam, serwisuje samodzielnie park maszynowy firmy- od osobowek i dostawcze skomputeryzowane auta, po drodze jeden ciezarowy( a to mieszanka czystej mechaniki i nowoczesnej elektroniki) konczac na maszynach deutza i atlas copco.
A prywatnie amatorsko renowacja aut i ciagnikow- zabytkowych.
Wiec masz tu kolego wyczerpujaca odpowoedz na temat mojej wiedzy lub niewiedzy z zakresu mechaniki.

drandrzej, prosze o zdjecia jesli mozna
Awatar użytkownika
drandrzej

Post autor: drandrzej »

jasne , wyślij adres @ bo tutaj jakoś znaleźć nie mogę
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

maciekd napisał/a:
a dlaczego interesuja Cie moje zasoby finansowe oraz zasoby wiedzy w mechanice?
trzeba liczyc swoje pieniadze, a nie zagladac komus do kieszeni.
na drugie pytanie- inzynierem nie jestem, aczkolwiek wiedze jako- taka posiadam, serwisuje samodzielnie park maszynowy firmy- od osobowek i dostawcze skomputeryzowane auta, po drodze jeden ciezarowy( a to mieszanka czystej mechaniki i nowoczesnej elektroniki) konczac na maszynach deutza i atlas copco.
A prywatnie amatorsko renowacja aut i ciagnikow- zabytkowych.
Wiec masz tu kolego wyczerpujaca odpowoedz na temat mojej wiedzy lub niewiedzy z zakresu mechaniki.

drandrzej, prosze o zdjecia jesli mozna
Cwaniaczek z Ciebie, :p a kolega pytał o zasobność portfela, żeby Ci ewentualnie podać propozycje zakupu pewnie. Nie ma co się od razu stawiać. Jak Cię stać na wydanie 30 tys na zakup ciągnika i kolejnych 30-40 tys na remont - kupuj C-45 i będziesz miał satysfakcję. Ale z kolei wiedza elektroniczna Ci się tutaj do niczego nie przyda.

Jak masz na wydanie 5-6 tys to kup Zetorka albo Ursusika C328 i tu już wystarczy Ci 10 tys na remont porządny. W zależności od tego ile zrobisz sam a ile zlecisz i od zakresu remontu kwota będzie pewnie niższa.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
dawid25

Post autor: dawid25 »

Posiadam do sprzednia zetora 25 z 1960 r
http://tablica.pl/oferta/ciagnik-zetor- ... DY97R.html

do zrobienia jeszcze jest swiatła przednie tylnie, co do silnika to nie wiem ja nie zaglądalem więc nie wiadomo jak z resztą cena do uzgodnienia !!!
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

Widzę że trafił nam się tu kolejny KOZACZEK co:?
Ni martw się kolego nikt tu nie będzie przeprowadzał z Tobą postępowania Lustracyjnego;) tu chodzi konkretnie o pomoc w imprezie a nie tam...liczenie ile co kto*helpless*
Tak jak URSUS pisze rozbierzność jest duża w tych rocznikach więc należy napisać np. do 10tysi czy do 50 tysi? i wtedy temacik idzie bo koledzy już wiedzą co szukać dla Ciebie:p myślę że zetorek 25 lub ursus 328 będzie w sam raz*comfort*

Pzdr.Przemo*yes*
siwy_city

Post autor: siwy_city »

witam wszystkich
ja rowniez posiadam zetorka k25 do sprzedania w dobrej cenie z 58 r bodajze lecz nie jestem na 100%. tel 721539956http://www.fotosik.pl/u/kasiunia2402/album/1326112 cena 2500zl woj Sląskie (Pszczyna)
maciekd

chodzi mi bardziej o sprzet pokroju porsche, kramer, slowem bardziej na zachod niz na wschod lub poludnie:D
Chociaz zawsze chcialem miec ursusa 328:D z poczatku produkcji

I zaden kozaczek bo nie wskakuje na fourm i nie mowie 'mam milion euro dawac mi ciagnik' napisalem w pierwszym poscie ze rozpatrze kazda propozycje, co uznalem za wystarczajaca wskazowke.
A co ile bedzie kosztowalo- trudno przewidziec- wychodzi w praniu- robiac swoje porsche myslalem ze pojde z torbami, a okazalo sie ze suma sumarum kosztowalo to 'grosze'- bo np nowe sprzeglo sachs komplet za +/= 30euro to wartosc dla mnie- dla Was zapewne tez- smieszna, bo tyle do 126p kosztuje.

Aby uscislic- celuje w zachodnie sprzety, do max 70.r, polskie czeskie itd do lat 60max
lonus

Post autor: lonus »

Mówisz porsche -proszę porszehttp://www.traktorpool.pl/details/staro ... e/1763951/ malować już na pewno będzie co i może nie tylko malowanie.
Przemas

Post autor: Przemas »

widzę że powtórka tematu zetor na 100 procent tylko nowy autor
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

I wszystko jasne kolego nie trzeba było od razu tak?! Więc tak bardziej celujesz w egzotykę, ok coś się poszuka ale przynajmniej teraz mamy jasność sytuacji:p

Pzdr.Przemo*yes*
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Post autor: damber »

Maciekd - PORSCHE odrestaurowałeś super. Widać, że masz pojęcie o tym co robisz, więc ja bym Ci proponował szukać ciągnika SCHLUTER, albo EICHER. Po prostu miał byś coś innego.
Facebook. old URSUS tractor
Awatar użytkownika
maly-agro

Post autor: maly-agro »

damber napisał/a:
Maciekd - PORSCHE odrestaurowałeś super. Widać, że masz pojęcie o tym co robisz, więc ja bym Ci proponował szukać ciągnika SCHLUTER, albo EICHER. Po prostu miał byś coś innego.
O tak, SCHLUTER'a chętnie bym zobaczył w PL, bo już tych ciągników coraz mniej...a ja się niegdyś na takim wychowałem :D
maciekd

no te porsche to mnie zaciekawilo, tym bardziej ze to Master, ciezko zdobyc taki model. 3 cylindry, 40km- cudo:D
Wiadomosc poszla do niemiec, jak sie dowiem czegos to napisze

no wlasnie mnie kreci cos czego nie ma na codzien, takich zetorow sa dziesiatki/setki tysiecy, wiec trudno mu bedzie stac sie zabytkiem o znacznej wartosci
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Master stał cały czas niedaleko mnie za jak się nie myję 8 tys. Brak przedniego zamknięcia do maski. Poza tym w miarę cały. Jednak ja już mam podobny traktorek to odpuściłem. Jk byś był zainteresowany mocno i cena by odpowiadała to się przejadę zobaczyć czy jeszcze jest.
ODPOWIEDZ