Weryfikacja stopnia skundlenia...

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

RE: Weryfikacja stopnia skundlenia...

Post autor: Ursus »

Tabliczka jest lekko na boku lub koło zegara.

Proponuję Ci wrzucać fotki zanim coś kupisz ;) Nie wiem po jakich pieniądzach to bierzesz, ale po co Ci kupować felgi do C4011 zamiast oryginałów... Takie moje zdanie. Zapytaj, a Ci poradzimy :)
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
jarekstryszawa
Kontakt:

Post autor: jarekstryszawa »

Ta tabliczka jest w moim sprzęcie, który od wiosny zaczynam odnawiać, na razie szykuję części na zamianę. W tym przypadku nie miałem możliwości marudzenia przy zakupie.
Felgi zaś przyszły niejako w pakiecie z innymi gratami- zakup był na zasadzie "all or nothing" *flower*
Zawsze zaś cenię sobie fachowe rady i pomoc forumowiczów- chciałbym odbudować sprzęt możliwie wiernie z oryginałem, dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Ok, rozumiem, takie transakcje też bywają, nie raz muszę potem się bawić ze sprzedażą, bo nakupowałem "pakietów" ;)

Postaram się odkopać tą moją deskę na 3 zegary to wrzucę fotkę. Albo może Sebright wrzuci, też ma taką deskę w ciągniku jak dobrze pamiętam.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
jarekstryszawa
Kontakt:

Ta deska jest w tym ciągniku- jest już mój, czekam na promienie wiosennego słoneczka, aby ruszyć z odnawianiem.

http://jarekstryszawa14.w.interia.pl/zet25t.html

Jakiś tam postęp jest:

http://jarekstryszawa14.w.interia.pl/zet25t_2.html
bossmann

Post autor: bossmann »

mozna z krzesla spasc z wrazenia....
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

Bardzo pięknie Jarek ci idzie instalacja elektr.pierwsza klasa ładnie pozarabiane polutowane normalnie jak ksiazka pisze:p Super:D!
Awatar użytkownika
jarekstryszawa
Kontakt:

Dzięki za miłe słowa, ale tak naprawdę to du...y nie urywa. Ten ciągnik jest Teścia, jemu bardziej zależy na walorach użytkowych niż wysokim stopniu oryginalności. Instalkę robię solidnie, ale w swoim zetorku (który dopiero wjedzie na warsztat) pójdę trochę inną drogą).
Nie ukrywam, że pomoc forumowiczów przy remoncie jest bezcenna!

Doszły nowe foty: http://jarekstryszawa14.w.interia.pl/zet25t_2.html

Amperomierz zagadał, prądnica namagnesowana na plus na masę takoż. Cios przyszedł jednak z niespodziewanej strony: wskaźnik temperatury z elektroniką nie działa w instalacji z odwróconą polaryzacją.
Trzeba wrócić do układu bożego z minusem na masę.
klaudiusz

Post autor: klaudiusz »

jarek jak masz ten wskaźnik temp. sprawny nie jest membrana w środku uszkodzona to jest możliwość odtworzenia takiego układu.
mój pomiar temp. tak został podany rewitalizacji i działa.
fotki mocne kolor czerwony gorący*blushing* piękny.
pozdrawiam klaudiusz
Awatar użytkownika
jarekstryszawa
Kontakt:

Mam jeden oryginalny- na oko ładny, tylko kapilara urwana Jak bebechy nie wiem. Masz namiar na pewniaka, który to ogarnie?
W tym egzemplarzu zetora elektryczny już musi zostać.
ODPOWIEDZ