Witam posiadam ciągnik jak w temacie i mam następujący problem:
Nie wiem jak ustawić pompę paliwa oraz nie mogę ustawić drugiej sekcji, a pierwsza jest dobrze ustawiona. Proszę o odpowiedź od czego to zależy i jak to ustawić. Pozdrawiam Paweł
Zetor k25
RE: Zetor k25
A czego mianowicie nie wiesz i co chcesz zmienić w drugiej sekcji.
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert
O, widze że temat dotyczący nurtującego także mnie tematu, więc się podłączę: U mnie równiez jedna sekcja (ta bliżej kierownicy) działa prawidłowo, natomiast druga sekcja podaje paliwo jak mi się wydaje z opóźnieniem, przez co silnik nie ma mocy, ciężko wkręca się no obroty , a jak się wkręci to słychać charakterystyczne "odbijanie", tak jakby odcięcie w samochodzie.
Co z tym fantem zrobić, jak to ustawić?
Co z tym fantem zrobić, jak to ustawić?
Witam.
jeśli chodzi o zmianę początku tłoczenia paliwa przez sekcje odbywa się to przez zmianę długości popychacza sekcji.
Jeśli chcesz przyspieszyć wtrysk to musisz wykręcić śrubę z tulejki popychacza.
1/6 obrotu śruby zmienia kąt wtrysku o 2 stopnie.
Książkowo początek tłoczenia powinien być ustawiony 30 stopni przed GMP. Radził bym również sprawdzić dawki paliwa czy są równe dla obu wtryskiwaczy.
jeśli chodzi o zmianę początku tłoczenia paliwa przez sekcje odbywa się to przez zmianę długości popychacza sekcji.
Jeśli chcesz przyspieszyć wtrysk to musisz wykręcić śrubę z tulejki popychacza.
1/6 obrotu śruby zmienia kąt wtrysku o 2 stopnie.
Książkowo początek tłoczenia powinien być ustawiony 30 stopni przed GMP. Radził bym również sprawdzić dawki paliwa czy są równe dla obu wtryskiwaczy.
C-362- dzięki dużo mi pomogłeś, jeżeli chodzi o dawki paliwa to sprawdziłem na obu sekcjach i je wyregulowałem także są jednakowe. wtryskiwacze ustawiłem na 125 jeśli możesz to podpowiedz czy tak może zostać czy mam to jeszcze zmienić? z góry dzięki wielkie za pomoc 

Instrukcje podają 120-125 na wtryskach, więc jest ok.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...