Witam, mam prośbę do osób ktore kiedyś naprawiały uszkodzenie na ramie ( wysięgniku ) od ładowacza czołowego w traktorze. Otóż prósiłbym bardzo o wstawienie zdjęć z uszkodzeń jakie powstały lub zdjęć po naprawach. Zdjęcia będę wykorzystywał w pisaniu pracy magisterskiej o temacie:
Projekt ładowacza czołowego wraz z analizą wytrzymałościową w najbardziej obciążonych miejscach ramy. Właśnie na podstawie zdjęć mam zamiar liczyc metodą elementów skończonych najbardziej newralgiczne miejsca na ramie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Oczywiście po napisaniu pracy oraz obronie zamieszcze ją na stronie.
Zdjęcia uszkodzeń na ramie ładowacza czołowego
RE: Zdjęcia uszkodzeń na ramie ładowacza czołowego
Jak kolega stworzy model zada materiały, warunki brzegowe, zada działające kierunki i wartości sił to newralgiczne punkty gdzie naprężenia beda największe same się ujawnią.
Wstępnie obliczenia statyczne na piechote a potem w programie. Można przeanalizowć ten sam przypadek dla różnych grubości blach lub róznych materiałów z których są zrobione profile oraz różnych kształtów profili.
Ale zdjęcia z autopsji jak najbardziej wskazane ale chyba łatwiej będzie trafić takie na innych portalach związanych z troche nowszymi sprzetami. Wyniki obliczeń pomogą maksymalnie odchudzić konstrukcje zachowując przy tym swoją wytrzymałość.
Wstępnie obliczenia statyczne na piechote a potem w programie. Można przeanalizowć ten sam przypadek dla różnych grubości blach lub róznych materiałów z których są zrobione profile oraz różnych kształtów profili.
Ale zdjęcia z autopsji jak najbardziej wskazane ale chyba łatwiej będzie trafić takie na innych portalach związanych z troche nowszymi sprzetami. Wyniki obliczeń pomogą maksymalnie odchudzić konstrukcje zachowując przy tym swoją wytrzymałość.
Wiem ale prędzej będę chciał podać w pracy przykłady ze zdjęciami a póżniej odniosę się do porownania obliczonych rezultatów w programie. Projekt będę robił w programie Inventor 2010 ponieważ takiego używa mój promotor. Także będę szukał dalej na innych forach ogólnie cieżko znalejść zdjęcia nawet uszkodzonego NP Tura 1,2,3 dla ciągników c-330 czy c-360.
Szkoda że jestem na urlopie, bo w miejscu pracy mam c 360, któa od nowości chodzi pod turem... Nawet stare klucze ma naspawane jako wzmocnienia xd
polski tur, miał już wzmocnione mocowanie siłowników u góry, (przy wysięgniku) na belce między ramionami na jakiś klucz naspawany, poza tym zawiasy łyżki oraz mocowanie adaptacji do ciągnika też pada, głównie z przodu. Tur jest założony z przodu a zaczepiony z tyłu
Cały zestaw jest jednak niesamowicie zużyty i nie wiem czy mógłby być dobrym przykładem, chyba tylko idiotyzmu i bumelanctwa operatorów.
polski tur, miał już wzmocnione mocowanie siłowników u góry, (przy wysięgniku) na belce między ramionami na jakiś klucz naspawany, poza tym zawiasy łyżki oraz mocowanie adaptacji do ciągnika też pada, głównie z przodu. Tur jest założony z przodu a zaczepiony z tyłu

Cały zestaw jest jednak niesamowicie zużyty i nie wiem czy mógłby być dobrym przykładem, chyba tylko idiotyzmu i bumelanctwa operatorów.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)