grzeje olej w JUMZie
RE: grzeje olej w JUMZie
Panowie nic nie jest nie tak poprostu przeczytajcie uważnie pracuję ze sprzętami cięzkimi i wiem jakie mogą być konsekwencje takich przerubek ciekawi mnie czy ktos pokusił się o zmianę pompy hydraulicznej bowiem koparka ma duzo większą wydajnośc i pompa oryginalana na tkim rozdzielaczu powinna wręcz ten olej zagotowac nic tu nie dadzą zmiany przewodów itp poprostu zamały przepływ oleju i nie ma wystarczającego chłodzenia
Jeżeli przyczyną grzania oleju byłaby zbyt duża wydajność pompy to trzeba przed rozdzielaczem zrobić dodatkowy powrót oleju do zbiornika. Powinien on być wyposażony w śrubę regulującą wielkość przepływu, żeby można go było tak ustawić ,by podnośniki działały ,a olej nie był dławiony.Zdałby też egzamin dławik na przewodzie ssącym pompy pomiędzy smokiem a pompą,ale tu obawiam się czy przy zbyt wysokich obrotach pompy, a małą ilością przepływającego przez nią oleju , nie dochodziło by do przytarcia pompy.
[quote]yogi t25 napisał/a:
Panowie nic nie jest nie tak poprostu przeczytajcie uważnie pracuję ze sprzętami cięzkimi i wiem jakie mogą być konsekwencje takich przerubek ciekawi mnie czy ktos pokusił się o zmianę pompy hydraulicznej bowiem koparka ma duzo większą wydajnośc i pompa oryginalana na tkim rozdzielaczu powinna wręcz ten olej zagotowac nic tu nie dadzą zmiany przewodów itp poprostu zamały przepływ oleju i nie ma wystarczającego chłodzenia[/quot
Wcale nie napisał jaką pompę ma podłączoną do rozdzielacza,a takie pytanie padło dużo wcześniej,więc dyskutować w zasadzie niema o czym.
Panowie nic nie jest nie tak poprostu przeczytajcie uważnie pracuję ze sprzętami cięzkimi i wiem jakie mogą być konsekwencje takich przerubek ciekawi mnie czy ktos pokusił się o zmianę pompy hydraulicznej bowiem koparka ma duzo większą wydajnośc i pompa oryginalana na tkim rozdzielaczu powinna wręcz ten olej zagotowac nic tu nie dadzą zmiany przewodów itp poprostu zamały przepływ oleju i nie ma wystarczającego chłodzenia[/quot
Wcale nie napisał jaką pompę ma podłączoną do rozdzielacza,a takie pytanie padło dużo wcześniej,więc dyskutować w zasadzie niema o czym.
-
W rzeczy samej napisał tylko iż zmienił rozdzielacz
Zgadza się można sobie tylko gdybać,a z drugiej strony nawet jeśli zamontowano pompę o większej wydajności to i tak nie powinien olej się grzać,coś musi być na rzeczy skoro grzeje się bez obciążenia albo rurka przelewowa przytkana albo filtr.
Nie dowiemy się do puki kolega nie odezwie się.
Zgadza się można sobie tylko gdybać,a z drugiej strony nawet jeśli zamontowano pompę o większej wydajności to i tak nie powinien olej się grzać,coś musi być na rzeczy skoro grzeje się bez obciążenia albo rurka przelewowa przytkana albo filtr.
Nie dowiemy się do puki kolega nie odezwie się.