przekładnia kątowa
przekładnia kątowa
Mam problem z dorobieniem zębatki atakującej w przekładni kątowej wszyscy fachowcy mówią że kąt zębów jest trudny do uzyskania na terażniejszych maszynach i dwadzieścia lat do tyłu to nie byłoby problemu dzisiaj jest to nieopłacalne poniżej 100 szt. Może ktoś zna fachurę z takimi umiejętnościami proszę o pomoc.
RE: przekładnia kątowa problem
Częstochowa po rozebraniu obudowy okazało się ze są Węgierskie łożyska myślę że oryginalne
- arekfarmer
RE: przekładnia katowa
jak ze starej coś zostało żeby złapać wymiary,moduł,to pewnie dałoby się zrobić ale trzeba liczyć się z kosztem kilkuset zł*bye*
Dokładnie tak jak piszesz jeden odważny powiedział 800.Chce to koniecznie dorobic lub przeprowadzic regeneracje ponieważ jest to bardzo ładnie i skladnie zlożone niechce wymieniać kątówki bo to zepsuje wygląd tej maszyny.
-
napisz jaka to przekłądnia, od jakiej maszyny??
może ktoś ma taką, albo częsci - nalepiej wklej fotke
może ktoś ma taką, albo częsci - nalepiej wklej fotke
RE: przekładnia kątowa
Panowie pełen sukces . Długo mnie nie było lecz problem rozwiązany.Tryb ten zregenerowałem tzn. dałem go chłopakom z warsztatu w pracy i co się okazało ,że jeden z nich pracował przy takim temacie .Napawał go i ręcznie wyrobił zęby .Po założeniu pochodził dwa miesiące wyjąłem i zaniosłem do utwardzenia .Teraz maszyna chodzi .Dziękuję za podpowiedzi zamykamy temat. umiesz liczyć, licz na siebie:p
RE: przekładnia kątowa
Witam.
mazaq_2005 dobrze Ci radzi.
Myślę że jak Byś napisał od czego ta przekładnia i do tego fotka to być może ktoś by coś takiego mógł mieć lub pomóc w temacie.
Tajfun.
mazaq_2005 dobrze Ci radzi.
Myślę że jak Byś napisał od czego ta przekładnia i do tego fotka to być może ktoś by coś takiego mógł mieć lub pomóc w temacie.
Tajfun.