c330 problemy z silnikiem
c330 problemy z silnikiem
witam jestem nowym użytkownikiem choć na stronę wchodzę od bardzo dawna i bardzo mi sie ona podoba mam problem z moją emką w zeszłą zimę wysadziło mi blok tuż pod śrubą głowicy mimo iż płyny strojowe były spuszczone z braku części do emek kupiłem na allegro drugi silnik tyle że od 30 i tu pojawił się problem okazało się iż ten który go sprzedawał zapomniał mnie poinformowac ze to silnik z widlaka jeżdić jeżdzi pracuje ładnie w lekkich pracach ale gdy trzeba poturlać się z przyczepą ze zbożem to się nie radzi regulowałem pompe ale nic to nie daje jka może być inna przyczyna:o
- chrapek3011
RE: c330 problemy z silnikiem
Silnik S-312c z widlaka nie różni się niczym oprócz koła zamachowego i sprzęgła od tego samego z ciągnika.Jedyne co mi przychodzi do głowy to chyba jego śmierć techniczna,albo ta regulacja jest nie taka jak powinna być.
Wymiana kompletów w obu dziurach da odpowiedź... Robiłem dwa razy c 330 z utratą mocy, nic przy pompie nie było grzebane, tylko wymiana zestawów ewentualnie pierścionki nowe i silnik chodzi jak wcześniej.
Czy na tym silniku bardzo dymi?
Czy na tym silniku bardzo dymi?
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
- chrapek3011
W najtańszej opcji regulacja pompy i wtryskiwaczy oraz zapłonu na odpowiednie wartości.
Kolega napisał,że silnik z wózka widłowego...te silniki w 3/4 przypadków wymagają remontu od razu,ponieważ były zajeżdżane do końca...
Kolega napisał,że silnik z wózka widłowego...te silniki w 3/4 przypadków wymagają remontu od razu,ponieważ były zajeżdżane do końca...
witam ponownie wiem że różni sie tylko praktycznie kołem zamachowym silnik nie cieknie nie dymi wogóle nawet jak dam mu czadu nie bieże też oleju cisnienie na tłokach jest bo korba mało zebów nie powybija jak próbuje obracać na sucho wydaje mi się że to problem pompy i jej regulacji
- chrapek3011
To masz odpowiedź.