Robi 151 chodzi w "lewo"
Robi 151 chodzi w "lewo"
Witam wszystkich.
Mam leciwego robi 151, używany jest jako kosiarka i glebogryzarka. Co jakiś czas wymieniam moduł zapłonowy. Niestety, po ostatniej wymianie modułu nie chce odpalić normalnie, natomiast "dobrze" pracuje na lewych obrotach. Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem? Klin na wale nie jest zerwany, poza tym tam nie ma się co przestawić. Co może być przyczyną? *hmm*
Mam leciwego robi 151, używany jest jako kosiarka i glebogryzarka. Co jakiś czas wymieniam moduł zapłonowy. Niestety, po ostatniej wymianie modułu nie chce odpalić normalnie, natomiast "dobrze" pracuje na lewych obrotach. Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem? Klin na wale nie jest zerwany, poza tym tam nie ma się co przestawić. Co może być przyczyną? *hmm*
- chrapek3011
RE: Robi 151 chodzi w "lewo"
Oczywiście.Odbija i chodzi w lewo.
Żeby to było takie proste. kręcę z dużą prędkością w normalną stronę, i nawet nie gdaknie, a ciut w lewo i chodzi, a nie odbija.
Też twierdzę że zapłon. Może masz duuużo za późny, tak że dostaje iskrę już po GMP jak kręcisz w prawo, czyli kręcąc w lewo iskra jest przed GMP. Tyle teorii, nie wiem czy w praktyce jest możliwe aż takie przestawienie zapłonu.
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Ja bym z przerwą pokombinował.chyba że ten zapłon można włożyc inaczej (odwrotnie).
Zapłon, owszem, tylko jak go zmienić???
Z przerwą kombinowałem, ale to nie pomaga
Z przerwą kombinowałem, ale to nie pomaga

Masz za to pierwszego Robiego ze wstecznym 

witam jestem tu nowy ale tez mam takie cacko wit_ma proponuję byś popatrzył na cewki pod kołem zamachowym może być któraś spalona