A może by tak założyć już teraz temat z fotografiami zbieranymi do kalendarza na następny rok? Jednak na gwałt później szukać to bez sensu, i Paweł ma problem i zdjęcia zimą kijowo wychodzą... No bo jak wiadomo traktor najlepiej wygląda w pracy
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Witam wszystkich:)
Nareszcie temat w którym można pokazać co potrafią nasze maszyny:) Ja podobnie jak Przemo niedawno zwozilem drewno z lasu. Byłem pod ogromnym wrażeniem możliwości Zetorka. Teren polodowcowy mokry i gliniasty, kąt nachylenia 45 stopni, pełno pieńków spora przyczepka a Zetorek prężnie parł do przodu. Niestety zdjęć nie zrobiłem ponieważ drewno zwoziłem sam. Na szczęście są zdjęcia z jesiennej zwózki jeszcze małą przyczepką.
Po akcji "sadzimy ziemniaki" wymyłem i zakonserwowałem sadzarkę. Przy pomocy rolki załadowałem na przyczepkę i zawozłem do szwagra na "kwaterę". Tutaj nalezało ją zdjąć i zatargać w najgłębszy kąt garażu. Wpadłem na pomysł żeby pasami przytroczyć ją do ładowacza i tak zdjąć ją z przyczepki. pomysł okazał sie rewelacyjny i w ten sposób dotarła kulturalnie na miejsce składowania. Kubuś po raz enty mnie zadziwił