1 kołowiec do obredlania ziemniaków !

Ogłoszenia kupna
Awatar użytkownika
drandrzej

1 kołowiec do obredlania ziemniaków !

Post autor: drandrzej »

potrzebuję coś takiego z 1 kołem do obredlania ziemniaków w przydomowym ogródku .
Zostałem przegnany z TZ4K - bo ślady robi i ugniata ziemię , i zagnany do ręcznej pracy -co mnie męczy straszliwie

tutaj kiedyś był sprzęt - silnik od WSK chyba czy czegoś podobnego , koło metalowe i redełko z tyłu , ręcznie prowadzony sprzęt

sprawny najchetniej bo z braku czasu mógłbym dopiero remontować zimą - teraz są ważniejsze tematy .

gdyby ktoś miał namiar - może gdzies w krzakach leży

tel 601633004
ten kontakt chyba już wszyscy mają - ale podaję dla pewnosci
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

RE: 1 kołowiec do obredlania ziemniaków !

Post autor: Jacek ze Skansena »

u mnie takie coś stoi bez silnika.
Awatar użytkownika
drandrzej

OK.pamiętam , silnika nie mam , zobaczymy co się znajdzie i gdy nie będzie kompletnego i żywego - będę brał i to pod uwagę , dzięki za odzew .
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

A ten MF nie daje rady ?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
hazi

Post autor: hazi »

Mam silniki do WSK 125. To znaczy jeden jest sprawny do ustawienia jest zapłon i pewnie wyregulować trzeba będzie gaźnik, a ten drugi silnik jest na części do tego pierwszego. Jeśli kolego ~drandrzej jesteś zainteresowany to daj znać co do cenny na pewno się dogadamy.
Awatar użytkownika
drandrzej

mf ma 2 koła i nie bardzo pasuje do miedzyrzędzi - koła sa na szeroko.prześwit za mały do tego typu pracy
musi byc 1 koło - najlepiej żelazne z łopatkami
kolego HAZI wrzuć cenę na PW - bedzie ślad , z tego co pamietam u Jacka brak jeszcze łańcucha , zb paliwa , manetek , innych drobiazgów - nie tylko silnika
nie pamiętam czy redło jest nawet bo nie przyglądałem się dokładnie cudakowi
ODPOWIEDZ