Kolejny ZETOR 25K
RE: Kolejny ZETOR 25K
No oczywiście ja zawsze zarobiony nie ma to tamto:p Tak zaczep już zamontowany do boćka wyszedł mi normalnie jak prosto z POM-u.Ale już testy zrobione Bocian zagrzebał się prawie po ramę a zaczep żyje sprężyna ładnie pracuje to jest to sprężyna to sprężyna a nie na sztywno-teraz mogę ciągać przyczepy.Zdjęć z testu nie podałem bo niektórym serce by pękło*tongue* hahaha*clap**comfort* Przy okazji testów wytrzymałosciowych zapiołem sie do wozu którym jutro niebieski bociek będzie zwoził ziemniaki:p;)
Także robota idzie*tup*
Także robota idzie*tup*
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Foty aktualne? Jeszcze zielono u Ciebie, u nas już czuć jesień...
Tak foty z wczoraj, powiem Ci że też czuć jesień ale jeszcze zielono:D
Oj bardzo zielono
dzisiaj wróciłem z lasu z wiadrem podgrzybków
Sprawdzałem pogodę na przyszły tydzień
, Przemo, u nas ciepło 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Fotki jak z bajki. Pracować wszędzie trzeba ale efekt wspaniały. Nachodziłem się swego czasu zbierając ziemniaki. Pamiętam to dobrze.
Piekne zdjecia zwaszcza grupowe.
Az mi zapachniało paloną łęciną... A jak Zetorek się w elewatorówce spisał?
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Tak, było pieknie a do tego pogoda była extra noi z taką ekipą RT aż się chciało pracować. Ciągniki sie spisały zaczep wytrzymał więc jest okej.:p
No to dobrze, a "bulwów dużo nazbierali?" xd
Miałem 2 odmiany WINETA I LORD . Ogólnie tak sobie sypały nie było szału:p w sumie to WINETA słabo LORD za to pięknie, I muszę odebrać sadzeniaka z LORDA na przyszły rok bo jest smaczny i nawet sypie:D
Co to znaczy ze sypie?
No boss wiesz co???!:p No sypie czyli dużo,fajny urodzaj,gęsto za kopaczka? Po prostu czy zboże czy ziemniak dobrze sypie to takie potoczne określenie dobrego urodzaju*clap*
Aaaaaaaa..... super juz wiem.
Przemo - Co te BOĆKI o tej porze roku jeszcze na tym polu robią...

Fajna akcja z ZETOR-ami widać była *tup*

Fajna akcja z ZETOR-ami widać była *tup*
Facebook. old URSUS tractor
hahaha...
Spoko boćki tak się przywiązały że co roku nie odlatują tylko zimują u nas*clap*
Dzięki Damber,tak pięknie było:p

Dzięki Damber,tak pięknie było:p
To jest właśnie najlepszy los dla Bociana, lekko robić po robocie xd
Ciągnik stać nie może, musi jeździć, musi pracować bo po to został stworzony.
Ciągnik stać nie może, musi jeździć, musi pracować bo po to został stworzony.
Tak jest Darek, ja jestem tego samego zdania, ciągnik ma trochę pracować. U mnie na wichurze to niektórzy w szoku bo myśleli że te ciągniki tylko na wystawe remontowałem a tu potwierdzam fakt -"stary ciągnik i może":D
I bardzo dobrze!
Moje c 330 po malowaniu korpusów już się kwalifikuje do drugiego malowania, takie obite. Będę zaprawki pędzlem teraz robił, jak w instrukcji przykazali. Także ostrożnie z tą robotą
Moje c 330 po malowaniu korpusów już się kwalifikuje do drugiego malowania, takie obite. Będę zaprawki pędzlem teraz robił, jak w instrukcji przykazali. Także ostrożnie z tą robotą

Tak tak trza uważać ale i tak ni unikniesz pewnych rzeczy u mnie niby wszystko gra a le z tyłu cięgna i u góry pokrywa podnośnika sie lekko obiła od łącznika centr. i co będę płakał?-zaprawi sie i już,:p ja to sie cieszę jak coś mogę zrobić naszymi retro ciągnikami, nie po to przy nich ciężko pracowałem, niech też oddadzą trochę siebie i zarobią na OBROK....*tup*