Ursus C 308

Wszystkie małe ciągniczki takie jak Ursus C-308, Dzik, Mrówka
Bazyliszek

Ursus C 308

Post autor: Bazyliszek »

Witam Panowie

Posiadam ursusa C 308 z 1962r po remoncie kapitalnym. Odbyła się już pierwsza praca w terenie. Pojawiły się problemy dotyczące pracy silnika. Ciągnik odpalał z małym poślizgiem ale pracował prawidłowo bez obciążenia. Niestety w polu okazało się że silnik ma problemy z gaźnikiem i ostatecznie zgasł. Obawiałem się tego bo gaźnik był już faktycznie mocno wyeksploatowany. Okazało się także że poprzednik wymienił kranik paliwa na nowy ale od motocykla (motorynki) mniejszej pojemności i w efekcie silnik pod obciążeniem nie otrzymywał wystarczającej ilości paliwa.
Zdecydowałem się na zmianę dotychczasowego oryginalnego gaźnika typ. BVF NS -261 na wersję JIKOV 30POH.
Koledzy potrzebne dokładne zdjęcia w jaki sposób macie podłączony ten gaźnik na ciągniku.
Oczywiście wiem gdzie podłączyć paliwo i cięgło linki ale do wyjaśnienia pozostaje ilość i sposób rozwiązania mocowania sprężyn odciągowych.
W dokumentacji tego nie pokazano a mój poprzedni gaźnik różni się od tego całkowicie. za pomoc będę naprawdę wdzięczny.

Pozdrawiam
Krzychu
ODPOWIEDZ