Nowe częsci

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
Awatar użytkownika
Deleted_User

Nowe częsci

Post autor: Deleted_User »

Witam
Moze mi ktos udizelic informacji na temat dostępności nowych częsci do silnika zetroka (tuleje,Tloki, pierscinie itd) Po dizisjeszej rozbiorce glwicy stwierdizlem ze moze by strzelic jakis remoncik zetorkowi a nie wiem czy juz te stare sie da zregenerowac. prosze o info pozdrawiam wszytkich milosnikow zetorka:)
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

RE: Nowe częsci

Post autor: Ursus »

No ktoś już na forum wspominał chyba kiedyś, że jakieś drobiazgi mozna dostać. Rafał chyba mówił, że zamawiał gdzieś.

A tego Zetorka z avatarka (jak się domyślam Twojego) to może byś podesłał fotki do Galerii ?? --> [mail]retrotraktor@wp.pl[/mail]
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
Deleted_User

wlasnie chcialbym, podeslac zdjecia do galerii tylko narazie nei wiem dobzre jak ale mysle ze wkrotce umieszcze. a nie wiesz gdzie te czescie mozna dostac?
Awatar użytkownika
Deleted_User

z nowymi częściami to raczej bedzie krucho trzeba by jakoś regenerowac i dorabiać ale to da się zrobić tylko ze to moze trochę kosztować .powodzenia
Awatar użytkownika
Deleted_User

Slyszalem cos ze na slowacji podobno sa czesci do zetorkow 25 i 50 ale nie wiem czy to prawda
Awatar użytkownika
Deleted_User

Jeśli chodzi o Słowację to nie wiem, ale czesi w tej chwili części szukają w polsce. Mieszkam 4 km od granicy i jak latem jezdziłem zetorem to zdarzyło się że przyjechał jakiś czech i pytał skąd biore części, twierdzili że u nich od kilku lat są praktycznie nieosiągalnę............:(
Awatar użytkownika
Deleted_User

ja slyszalem od goscia co sobie kupil zetora super 50 i pojechal na slowacje i wszytko do niego nowe kupil podobno jest taki sklep tylko wlasnie nie mam teraz z nim kontaktu i nie wiem czy do a25 tez cos maja a czesi czy slowacy przyejdzaja to tez wiem ale dlatego ze u nas sa czesci tansze zarowno do ciagnikow jak i do maszyn
Awatar użytkownika
felek

Post autor: felek »

Witajcie

Części do silnika Z25 można kupić na Słowacji w Presovie
Sa tam 2 sklepy blisko siebie Agromix i Agrokom-Plus.
do tego drugiego mam tel. 051 7710717 E-mail agrokom@nextra.sk
Awatar użytkownika
Deleted_User

dzieki felek za wiadomość bede zaraz dzwonil i zobaczymy moze akurat cos kupie... super by bylo
Awatar użytkownika
rafal

Post autor: rafal »

dzieki za info o tym sklepie , sam szukałem tego adresu od roku. Też miałem cynk że coś takiego tam jest.
W Polsce można dostać nowe zestawy naprawcze , świece uszczelke głowicy i tłoczki sekcji. Trzeba tylko zamówić , tym zajmuje się tez kolega który pracuje na takim dziale cześci do traktorów i maszyn.
Na Czechach byłem w tym roku i to co mówisz jest tam krucho z częściami i mało starych Zetorków.
Niektóre części do Zetorów są w Polsce tańsze gdyz właśnie tu są produkowane na zlecenie Zetora. W czechach pakowane są w kartonik z napisem Zetor i sa już droższe. Mówię tu też o zamiennikach do młodszych modeli z lat 70.
Awatar użytkownika
Deleted_User

rafal a masz odres tego sklepu w polsce co mozna dostac te czesci co wymieniles?
Awatar użytkownika
rafal

Słuchaj to są własnie cześci które można zamówic w Zetorze w Kaliszu. Na PW mogę Ci tez podac telefon do kolegi który pracuje na dziale części w Koszalinie i tez Ci to może załatwić
Awatar użytkownika
van12

Post autor: van12 »

Cześć jakbyście byli zainteresowani nowymi częściami do K 25 to mogę załatwić uszczelki pod głowicę za 35zl i komplet naprawczy w skład którego wchodzi ( tuleja cylindryczna , tłok , pierścienie , sworzeń tłoka , zabezpieczenia sworznia , uszczelnienia tulei) za 200zl oczywiście to jest komplet na jeden cylinder.
aha jeszcze mogę załatwić świece żarowe oryginalne nowe 45zl sztuka
Awatar użytkownika
Deleted_User

I co ktos dzwonił do słowacji do tego sklepu jakie są rezultaty coś wiadomo??
Awatar użytkownika
Deleted_User

Czy ktos sie dowiedział jak z nowymi cześciami do zatorka ??
Awatar użytkownika
Deleted_User

ja sie dowiedzialem tyle ze zestaw naprawczy do silnika tzn tloki tuleje sworznie pierscienie mozna dostac nowe w agromie w kaliszu, zbylitowskiej górze, narazie jeszcze szukam jakis ofert w poniedzialek bede wiedzial cos wiecej, tarcza sprzeglowa a raczej same okladziny nowe podbierze od 360 bo sprawdzalem dzisiaj i nawet pasuja otwory pod nity.
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Potwierdzam. Zetor Polska nie proawdzi części bo sam szukajac to ustaliłem. kupiłem z jakiejs firmy po 400 za komplet. Strasznie drogo ale myslałem, że to za komplet. Tak mi tłumaczyli a potem okazało sie, że komplet to jeden tłok.
Awatar użytkownika
rafal

faktycznie ostatnio , coś się zmieniło w Zetor Polska , tez próbowałem i niestety. Choć jak podpytałem o świece do Classika to owszem są. ( te pasujące do 25K ) Ogólnie nic poniżej 1975 roku nie chcą sprowadzać , choć własnie tam mam zamówione okrężną drogą panewki korbowodowe do K25 i tez kiepsko bo od października ani widu ani słychu! :no:
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Mozna i tak. Nie każdy jednak sobie tego życzy i nie każdy chce sie w takie sprawy wogóle włanczać. znam takich co ich nie interesuje wogóle handlowanie na forum czy też poza. nieraz ciężko wogóle się dogadać. Miałem takie przypadki. Mi jest obojetne czy podam cene na forum czy ossobiście. Nieraz jednak lepij osobiście targować częsci.
Awatar użytkownika
Deleted_User

jak byś dostal zestaw naprawczy od STARA 28(Grużlik) to pasuja tylko trzeba zaslepic komory spalania w tlokach....:):)
ODPOWIEDZ