Jako, że to mój pierwszy post to się przedstawię: mam na imię Karol, moje hobby to motoryzacja głównie ta z PRL. Poza tym prowadzę mały warsztat.

Nie wiem czy to dobry dział, ale proszę o wycenę mojego ciągnika.
Opis:
Pojazd oparty na ramie, silnik Andoria 2CA90, skrzynia biegów Star 28 (5b + wsteczny), most skrócony (z blokadą mech. różnicowego) również Star, zwolnica Ursus. Oblachowanie zewnętrzne - Ursus C-330, podobnie jak podnośnik. Przednie zawieszenie od C-328. Układ kierowniczy Ursus.
Pojazd po gruntownym remoncie silnika: cylindry, pierścienie, uszczelki i simeringi nowe (także pod sprzęgłem), łożysko wałka sprzęgłowego nowe, pompa i wtryskiwacze po regeneracji na nowych org podzespołach, nowe filtry (2kpl w zapasie), nowa świeca płomieniowa, rozrusznik po regeneracji, tłumik c-330 (wzmocnione spawy), olej Mobil 15W40 (szkoda na dziadowskim jeździć), takie pierdołki jak wężyki paliwa to nawet nie pisze

Skrzynia biegów: sprzęgło po niedawnej wymianie, tarcza ok, nowe łożysko oporowe i talerz napędzający za skrzynią. Zębatki w skrzyni w stanie bdb.
Most: niedawno wymieniany przegub, reszta była ok.
Układ kierowniczy: nowe końcówki drążków
Podnośnik: nowe uszczelnienie
Instalacja el: posiada wszystkie światła (stop, kierunki, mijania, postojowe, drogowe), ładowanie jest - sprawne w 100%.
Opony w stanie db (bieżnik jest bdb, ale popękane).
Z zalet to chyba wszystko wymieniłem, a wady?
- nie zarejestrowany
- wycieki oleju ze skrzyni (nie duże ale są)
- łożyska przednich kół trochę już posiadają luzu jak i przednie zawieszenie, prócz ukł kier.
W roli czy w lesie radzi sobie na prawdę dobrze. Używałem go głównie do odśnieżania w zimie podwórka, coś podciągnąć na podwórku, ostatnio do koszenia trawy i orania ogródka przydomowego. Zima czy lato - pięknie pali. Jak widać wycisku nie dostawał

Posiadam do niego wszystkie paragony na części a także literaturę (instrukcje i katalog do silnika i reszty).
Gdyby nie okazja zakupu innego ciągnika to nie myślałbym o sprzedaży.
FILM:http://youtu.be/8eHRMl1qLbo
Zdjęcia:

Pozdrawiam