Nowe częsci

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
Awatar użytkownika
felek

RE: Nowe częsci

Post autor: felek »

Podaję jeszcze raz ciekawy sklep
oferują tam tuleje cylindrów zawory pierścienie, świece żarowe, wtryski, rury wydechowe i wiele innych. Jest adres i telefon.
http://www.hospo.wz.cz/specialninabitka.htm
Awatar użytkownika
Deleted_User

Post autor: Deleted_User »

tak potwirdzam:kolega mial tak zrobione i chodzilo...tylko musisz zrobic tloki plaskie...ja robilem na orgilale bo mi sie udalo dostac ale to bylo pare lat temu
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

też słyszałem, że pasują tuleje i tłoki od stara ale trzeba tulejeskrócić i tłoki wyprostować. Sam jednak na ten numer się nie dałem.
Awatar użytkownika
rafal

Post autor: rafal »

Felek dzięki za ten adres , własnie napisełm do nich maila z prośba o ceny i dostępność szukam : panewek korbowodowych. Widze , że tam mają wg oryginalnego wzoru nowe tłumiki do boćka. zapytałem tez ich o pompy wodna , olejową i chłodnice .
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Józiu podziwiam Twoje zaangażowanie w poszukiwaniu nowych części. Naprawdę musisz mieć dużo zdrowia aby to wszystko szukac. Ja narazie trochę odpusciłem ten temat bo poprostu szukam innych części.Ciężko jest znaleźc coś nowego. Powiedz mi czy ty składasz tego zetorka z części czy chcesz wszystko wymienic na nowe? W jakim jest stanie w tej chwili. Na Wilkowice zdążysz zajechać?
Awatar użytkownika
Deleted_User

http://www.pierscienietlokowe.com.pl/katalog/zetor.php
polecam wysyłkowo sprzedają mam u siebie załozone piescienie kopl.na 2cylindry ok 120zł
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Ale widzę, że błąd mają ;) Bo Zetor 25 nie ma 105.000 cylindrów :lol:
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
Marcin125p

Post autor: Marcin125p »

Ale gafę strzelili :lol::lol:. Ale no cóż każdemu może się zdarzyć :smilewinkgrin:
RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
Awatar użytkownika
Deleted_User

Tak ogladam i widze że szukacie czeasci nowych a moze ktos znalazł bo ja szukałem nowje głowicy i nieznalazłem moze komuś sie udało znaleźć ??
Awatar użytkownika
Deleted_User

niezle sie wkopałem bo kupiłem zestaw naprawczy wyprodukowany przez jakąś tam firmę Delight a Józef pisał że do niczego sie nie nadają, nieżle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:
Awatar użytkownika
Deleted_User

co byście poradzili zakładać takie podróbki?:(
Awatar użytkownika
van12

Post autor: van12 »

Czesc apropo tych zestawow delight to podobno sa zle pakowane i podczas transportu pierscienie sie uszkadzaj szczegolnie kiedy zestawy sa wiezione jeden na drugim albo dogory nogami . Chialbym sie dowiedziec na jakiej podstawie stwierdziles zła jakosc materiału? Bo ja mam taki zestaw i pierscieni bez problemu zakładaja sie na tłok.
Awatar użytkownika
Deleted_User

Czy ktoś się orientuje czy w polsce można kupić panewki na wał do z25?? i może ktos zna cene ??
Awatar użytkownika
Deleted_User

RE: zetor

czesc jestem nowy tez mam zetora 50 super B)
jesli chodzi o czesci to znam goscia który robi zetory i ma troche czesci
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Daro szukam osłon bocznych silnika do Supra. Jesli coś wiesz to daj prosze znać
Awatar użytkownika
Deleted_User

Kupiłem w Kaliszu. w dawnej agromie (dziś firma prywatna, bardzo mili ludzie) zestaw naprawczy - tuleje, tłoki, pierscinie, uszczelniacze oraz świece żarowe, końcówki wtryskiwaczy, uszczelkę pod głowice(posiadają dwa rodzaje), a także komplet zaworów. Właściciel firmy odkserował mi i przesłał katalog czećci zamiennych. NIESTETY NIE MAM TELEFONU BYŁEM TAM OSOBIŚCIE, POSTARAM SIĘ ZDOBYC NAMIARY (WSZYSTKO KOSZTOWAŁO OK. 900 ZŁ! ) SKLEP ZNAJDUJE SIE OBOK STACJI BP LUB PREEM W LEWO OD DROGI NA WROCŁAW ZA BIGSTAREM TAKIE ZIELONE MAGAZYNY JEST TAM RÓWNIEŻ SKLEP OGRODNICZY!
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Grzesiu czy ty masz może paragon lub fakturę? Tam może być tel. Sprawdź. Mi przysłali kilka lat temu komplet naprawczy do Zetorka i to kosztowało 800zł. bez wtrysków, uszczelki i swiec. Ale to moze być podobna cena. O panewki nie pytałes może?
Awatar użytkownika
Deleted_User

Witam
ja zakupilem wlasnie komplecik naprawczy tloki pierscienie sworznie uszcelnaicze za 316zl sprowadzil mi to gosc ze sklepu. Zawory mam od zetora 7211 wszytko to samo. Nie wiecie jakie ma byc dopuszcalny luz zaworu w prowadnicy?? wydaje mi sie ze jest za duzy azckloliewk nie jestem pewnein jaki ma byc.
Awatar użytkownika
Deleted_User

Czyli maksimun jest 0,2mm to mi tak gdzies wychodzi czyli bedzie wszytko oki obejdzie sie bez wymiany prowadnic.316 zl zplacilem za komplet na dwa tloki.
Awatar użytkownika
Deleted_User

Witam, zdobyłem telefon i nazwę firmy, o której pisałem wcześnej
Kalisz, ul Zachodnia 2, firma AGROZETO tel.: 062 764 67 70
ODPOWIEDZ