Zetor 25
RE: Zetor 25
A masz może wskaźnik temperatury na zbyciu ? 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Paweł, w tym tygodniu nie dam rady zająć się Zetorkiem. Mam ekipę do dachu i mnóstwo drzewa do konstrukcji. Umówmy się, jak oni mi to skończą. Ok ?
Dobra. Ale na przyszłość takie sprawy załatwiajmy na PW/tel/email. Nie róbmy tu prywatą bałaganuMars napisał/a:
Paweł, w tym tygodniu nie dam rady zająć się Zetorkiem. Mam ekipę do dachu i mnóstwo drzewa do konstrukcji. Umówmy się, jak oni mi to skończą. Ok ?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
To mi się wydaje jest najcięższe koło zamachowe. Trochu waży.
Próbowałem je trochę opukać - z rozsądkiem oczywiście. Nic to nie dało. "Trzyma się jak ..." kto zna to sobie dopowie ;P. Jacek, czy w Twoim Zetorku również jest wieniec pod rozrusznik ? Czy każdy Zetor 25 miał koło zębate, czy gładkie ?
Najstarsze, bez rozrusznika, miały koła zamachowe bez wieńca. U Jacka wieńca nie ma, bo nie ma rozrusznika.
Młotkiem niech Cię nie kusi...
Młotkiem niech Cię nie kusi...
Spoko
młotek tu nic nie poradzi
choć jak niektórzy twierdzą , bez młota to nie robota 

mam sciagacz do zetorkowych kół - chyba oryginał .
średno 15 minut mi zajmowało zdejmowanie kół zamachowych pod koniec
)
pamietaj zeby nakretki nie odkrecac całkiem - bo koło czasami odskakuje tak że moze spaść całkiem z wału - na nogi - a to już przyjemne nie będzie bez względu na to czy ciężkie czy lekie .
ze 2 pełne zwoje niech trzyma
średno 15 minut mi zajmowało zdejmowanie kół zamachowych pod koniec

pamietaj zeby nakretki nie odkrecac całkiem - bo koło czasami odskakuje tak że moze spaść całkiem z wału - na nogi - a to już przyjemne nie będzie bez względu na to czy ciężkie czy lekie .
ze 2 pełne zwoje niech trzyma
Wskaźniki do Zetora 25 były białe, ale okazało się, że są przynajmniej dwa rodzaje. Który jest oryginalny do modelu z 1947 roku ?
Paweł chyba wrzuci zdjęcia później
Paweł chyba wrzuci zdjęcia później

W sumie oba są identyczne. Różnica polega na szkle, w którym jest dodatkowa obwódka. Czy mam rację ?Czy wskaźniki temperatury można naprawić ? Chodzi o to, że ktoś obciął czujnik ... niestety ...
Mars jak kapilara jest urwana to już umarł w butach tego sie nie naprawi.Temat przerabiany i standart w tych wskażnikach:p*tup*
A nie da się tego jakoś połączyć z inną kapilarą ?
Mars B)A nie da się tego jakoś połączyć z inną kapilarą ?
Moja odpowiedz jest taka że da się!
sam mam taki wskaźnik po naprawie kapilary i już kilka naście lat pokazuje.podeślij mi go i wrócę do tematu.
Mars jak kapilara jest urwana to już umarł w butach tego sie nie naprawi.Temat przerabiany i standart w tych wskażnikachrazzthumbs up
Moja odpowiedz jest taka że da się!
sam mam taki wskaźnik po naprawie kapilary i już kilka naście lat pokazuje.podeślij mi go i wrócę do tematu.
Mars jak kapilara jest urwana to już umarł w butach tego sie nie naprawi.Temat przerabiany i standart w tych wskażnikachrazzthumbs up
może i się da tylko trzeba to potem skalować - i tu może być kłopot
bo teoretycznie da się dolutowac kapilarę ,wstrzyknąc czynnik i zalutowac szybko .
tylkoze szkoda czasu moim zdaniem
lepiej już przełożyć całość albo kupic oryginał bo są dostepne .
szary nowy mam - trzeba by wymienić ze strego cyferblat i szybkę .
bo teoretycznie da się dolutowac kapilarę ,wstrzyknąc czynnik i zalutowac szybko .
tylkoze szkoda czasu moim zdaniem
lepiej już przełożyć całość albo kupic oryginał bo są dostepne .
szary nowy mam - trzeba by wymienić ze strego cyferblat i szybkę .
Tylko gdzie ten oryginał kupić ?
Witajcie
jak mój wskaźnik wychyla się i pokazuje tem. dobrze to czemu inny ma nie pokazywać . nikt nie wymaga dokładności 0,5 oc
wszystko zależy gdzie jest uszkodzenie. wymiana dolnej części ... ......B)
Jak piszecie że szkoda czasu uważam że nie . chyba że to kosztuje parę złoty i leży na półce .
pozdrawiam Klaudiusz
jak mój wskaźnik wychyla się i pokazuje tem. dobrze to czemu inny ma nie pokazywać . nikt nie wymaga dokładności 0,5 oc
wszystko zależy gdzie jest uszkodzenie. wymiana dolnej części ... ......B)
Jak piszecie że szkoda czasu uważam że nie . chyba że to kosztuje parę złoty i leży na półce .
pozdrawiam Klaudiusz
To proszę się podzielić sposobem na regenerację krok po kroku
A może podejmiesz się regeneracji? Mam chyba 3 szt. uszkodzone