Poszukuję Grawera i Kuśnierza

Jeśli kogoś lub czegoś poszukujesz...
Awatar użytkownika
Bolszewik

Poszukuję Grawera i Kuśnierza

Post autor: Bolszewik »

Poszukuję Grawera, chodzi o wygrawerowanie w pleksie, stali nierdzewnej lub najlepiej w mosiężnej blasze schematu biegów i załączania napędów do ciągnika TV-521. Zrobiłem plik w AutoCAD ( dwg ) tylko potrzebny ktoś kto ma grawerkę.

Poszukuje Kuśnierza, chodzi o wykonanie poduszek siedzenia TV-521.
Są stare na wzór.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

RE: Poszukuję Grawera i Kuśnierza

Post autor: Ursus »

Cobraxx dorabia tabliczki :)

A co do poduszek siedzenia - mogę Ci podać na PW telefon do kolegi z Klubu, który jest tapicerem i sobie dobrze radzi :)
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
papiszon

Post autor: papiszon »

Do siedzenia to tapicer, a gdybyś Bolszewik chciał kożuch sobie sprawić, to szepnij Wichrowi. Niedaleko od niego, Kurów kożuchami stoi *clap*
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Nooo, mamusia moja jest kuśnierką, miałem się burzyć że fachy pomyliłeś ale co tam... ;)
Teraz futrzarstwo nie ma się zbyt dobrze, ale to oddzielna historia...
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Awatar użytkownika
Bolszewik

Post autor: Bolszewik »

1. Wysłałem do Cobraxx zapytanie na PW.

2. Myślę że z czymś tak prostym jak uszycie dwóch poduszek (plecki i poddupnik) oba cechy sobie poradzą *yes*

Czy zatem mógłbym wysłać Ci zdjęcia i wymiary poduszek, a powiesz mi ile byś Chciał ?

Dzięki za pomoc.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Niestety nie, a to z tego względu że Mama szyje tylko z futer, a nie z materiałów innego typu, sam chciałem żeby mi dorobiła poduszkę do 30 w kolorze, ale nie ma z czego, chyba że z futra a to materiał niezbyt dobry... Ale jak chcesz to załatwię Ci kontakt do tapicera który dorabiał nam obszycie siedzenia do tego: http://tablica.pl/oferta/harley-davidso ... 3KQmp.html, to jest prawdziwa skóra (oryginalne siedzenie H-D było z jakiegoś gatunku skaju) i koszt tego to było jakieś 200-300 złotych. Myślę że przy wzorze wyjdzie taniej, bo to siedzenie dorabiali niejako "z głowy", i mieli tylko podstawę do której miało ono pasować ;)
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
ODPOWIEDZ