Ursus C 4011
-
Ursus C 4011
Witam jestem na tym forum nowym użytkownikiem aczkolwiek zaglądam tu już dość długo, jest to mój pierwszy post a w nim pragnę przedstawić wam moją prośbę.Od bardzo długiego czasu myślę nad tym aby stać się posiadaczem ciągnika URSUS C 4011, ponieważ dokładnie 12 lat temu nasz URSUS C 4011 został sprzedany.Od ładnych paru lat usiłuję stać się jego ponownym posiadaczem lecz udało mi się ustalić jedynie miejsce jego pierwszego pobytu, jednak już go tam nie ma i prawdopodobnie niedługo będę posiadał dokładny adres teraźniejszego pobytu, do rzeczy, ciągnik może i znajdę jednak na dzień dzisiejszy nie będzie mnie stać na jego zakup ponieważ po prostu nie mam pieniędzy, aż takich pieniędzy więc moja prośba drodzy, są w Polsce takie miejsca gdzie ciągniki zostają porzucone bezdusznie gdzieś w krzakach itd, i wiem też że na pewno jest gdzieś jakiś URSUS C 4011, który został porzucony w nadziei że ktoś taki jak ja znajdzie go i odnowi bo taki mam cel.Jeżeli trafiłby się gdzieś taki egzemplarz prosiłbym o napisanie tego w tym temacie jednakże najlepiej jakby to był już taki egzemplarz, który dałby się nabyć za darmo lub za naprawdę małą kwotę.Pozdrawiam i z góry dziękuję, moje zamiary sięgają naprawdę wysoko.
RE: Ursus C 4011
Dobre uśmiałem się po pachy.Za darmo....pomyślmy ciągnik waży jakieś 2600 kg z obciążnikami razy cena złomu to pomyśl kto ci zrobi taki prezent.
A za co masz zamiar go odrestaurować skoro nie masz za co kupić ? Cena zakupu to ułamek tego co trzeba włożyć
Chyba że chcesz zawieźć prosto na złom? to rozumiem.
A za co masz zamiar go odrestaurować skoro nie masz za co kupić ? Cena zakupu to ułamek tego co trzeba włożyć
Chyba że chcesz zawieźć prosto na złom? to rozumiem.
bossman nie ironizuj. Ludzie mają różne sytuacje a dzięki Bogu nie brakuje na tym Świecie filantropów.@kastor 4001 myślę że jednak będziesz się musiał liczyć co najmniej z ceną złomu.
- damian223311
Nawet o taki mega nie kompletny czy wypracowany ciągnik jest dzisiaj ciężko ,bo każdy sobie ceni jak za zboże... a do jakiej kwoty to ma być jeśli mogę wiedzieć?
może coś pomogę:)

-
Moi drodzy ja wiem że to śmiesznie się brzmi jak się to wszystko czyta jednakże nie wyraziłem chyba do końca tego o co mi dokładnie chodzi, a chodzi o to że to nie musi być ciągnik na chodzie ani żaden kompletny ani nawet w całości, może to być np jakaś jego połowa, przód z silnikiem lub tył z obudową sprzęgła, skrzynią i kołami itp.Wiem że nic nie ma za darmo i na pewno nikt nie czeka żeby mi coś podarować bo ludzie w tych czasach są różni jak wiadomo jednak są miejsca w których ludzi nie ma a bezduszne maszyny porastają wypracowane gdzieś w krzakach.Jestem świadomy kosztów realizacji odnowy ciągnika a fundusze na to przedsięwzięcie pojawią się wraz z wiosną ale wolałbym je przeznaczyć na samą odbudowę niż na odbudowę i zakup ale liczę się ze wszystkimi konsekwencjami jakie napotkam a kwotę jaką ewentualnie mógłbym przeznaczyć na zakup zamykam w sumie od 2 do 2,5 tys zł.
Wiesz co na wstępie to szczerze życzę powodzeni i nie ma tu nie krzty sarkazmu.
Jednak nie raz i nie dwa widywałem samochody, motocykle i ciągniki które gniły w krzakach, niestety na pytanie o zakup odpowiedź była w najlepszym wypadku: "Stoi niech sobie stoi ....". Ta gorsza wersja nie nadaje się do publikacji *rolleyes*
Ogólna bieda społeczeństwa powoduje że ludzie bez sensu gromadzą / przetrzymują zbędne "dobra".
Chcesz kupić tanio to polecam aukcje komorników lub likwidacje w zakładach przemysłowych, usługowych, komunalnych.
Jednak nie raz i nie dwa widywałem samochody, motocykle i ciągniki które gniły w krzakach, niestety na pytanie o zakup odpowiedź była w najlepszym wypadku: "Stoi niech sobie stoi ....". Ta gorsza wersja nie nadaje się do publikacji *rolleyes*
Ogólna bieda społeczeństwa powoduje że ludzie bez sensu gromadzą / przetrzymują zbędne "dobra".
Chcesz kupić tanio to polecam aukcje komorników lub likwidacje w zakładach przemysłowych, usługowych, komunalnych.
-
Dziękuję za miłe słowa.Wiem, że ludzie są czasami niezrozumiali w swoim działaniu, ale myślę że część takich zachowań jakie wymieniłeś wyżej biorą się po prostu z zazdrości, ludzie sobie często wyobrażają że ktoś ma na celu oszukanie ich albo dorobienie się na ich majątku, który od 10 lat zalega zapomniany w krzakach ale ładnie tam wygląda wiec, wiadomo.
Hmm aukcje komornicze, problem pewnie polega na tym że ja niewiele o czymś takim wiem a cena na takiej aukcji pewnie by mnie przeraziła, no ale cóż, poszukuje dalej i na pewno postaram się poszperać nieco w tym temacie.
Hmm aukcje komornicze, problem pewnie polega na tym że ja niewiele o czymś takim wiem a cena na takiej aukcji pewnie by mnie przeraziła, no ale cóż, poszukuje dalej i na pewno postaram się poszperać nieco w tym temacie.
Problem to jest też taki że ludzie nie umieją brać. Zdarzyło mi się kilka razy dać komuś coś za darmo i wiesz co nie raz i nie dwa okazało się że obdarowany wszem i wobec głosił:
Wyłudziłem to .... za friko od tego frajera.
Dał mi to g*** żeby pozbyć się problemu.
itd.
Więc też trzeba wiedzieć komu i co dać żeby nie mieć obsmarowanych pleców. Czasem lepiej wyrzucić.
Aukcje komornicze i inne są ogłaszane w internecie, poszukaj.
Wyłudziłem to .... za friko od tego frajera.
Dał mi to g*** żeby pozbyć się problemu.
itd.
Więc też trzeba wiedzieć komu i co dać żeby nie mieć obsmarowanych pleców. Czasem lepiej wyrzucić.
Aukcje komornicze i inne są ogłaszane w internecie, poszukaj.
Aż chce się powiedzieć święte słowa....
-
Polacy już po prostu tacy są, nie wszyscy ale "mniejsza większość".Jednakże jeżeli ktoś by chciał skierować jakiś miły podarunek w moją stronę to ja chętnie, i zapłacę i wódkę chętnie postawie.
Już nieco szperałem, ceny są jak na allegro itp.Zagłębiając się na pewno coś znajdę, dziękuje za dobre rady.
Już nieco szperałem, ceny są jak na allegro itp.Zagłębiając się na pewno coś znajdę, dziękuje za dobre rady.
-
Właśnie przeglądałem tę stronę i zauważyłem tam parę dziwnie ciekawych ofert, nie wiem czy mogłoby się okazać że ciągnik wart 10 tys zł może zostać zlicytowany za 2 tys.Trzeba będzie zrobić kilka wycieczek po kraju zdaje siępiotr31 napisał/a:
http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Search
jest tam rownież 4011 w cenie wyw.975zl a szacowana 1300zl ŁOBEZ 320km odemnie*no*
Moje strony ja mam 78 km
- Jacek ze Skansena
Przeważnie na takich licytacjach albo sprzedane przed albo ustalone i nie do kupienia. Ciężko coś kupić a kilometry trzeba robić.
Nie jeździjcie na licytacje komornicze, szkoda waszych nerwów...
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
No w dzisiejszych czasach cuda sie zdarzaja, rzatko ale ja w tamtym roku kupilem okazyjnie calego rs 09 za 600 zl caly kompletny stal sobie w sadzie do przegladniecia
No to faktycznie szczescie ....
-
Przeglądałem już te oferty i na pewno nie tylko ja widziałem że C 4011 jest za tak małą kwotę, myślę że nie ma co się łudzić, trzeba szperać, pytać i troszkę pojeździć.Znalazłem kompletnego C 4011 niedaleko mnie, kabina, kolumna na dwa drążki, oryginalna odpadająca farba i widać że stoi tam już co najmniej rok albo dłużej, obserwuje go już kilka dni, jak się tam wybiorę porobię kilka fotek i wstawię.Tymczasem jeżeli ktoś coś by widział proszę dawać znać.Pozdrawiam
Witam kolego ja osobiście długo szukałem okazji zanim coś kupiłem gdy gdzieś jechałem zobaczyłem stary zaniedbany ciągnik który stał w pokrzywach zatrzymywałem się pytałem czy nie na sprzedaż . Prawie zawsze było ze niech stoi może się jeszcze naprawi ,albo a ile pan dasz jak powiedziałem jakąś racjonalną kwotę to właściciel zaraz do mnie ze dawali mu już jeszcze raz tyle a to i tak mało i tak się kończyło . Jeden to już z 10 lat stał i stoi nadal pod chmurką a sprzedac nie chciał a jest tam chyba wszystko do remontu szkoda bo to 3011 Piter