opona

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
Awatar użytkownika
skowronekblazej

opona

Post autor: skowronekblazej »

witam czy da się załatać jakoś tą dziurę czy jednak nie a jak tak to jakie będą koszty tego łatania.

link:
http://pokazywarka.pl/rbi6ka/
Awatar użytkownika
damian223311

RE: opona

Post autor: damian223311 »

Wg mnie da się ,widziałem gorsze przypadki:D ale ile to bedzie kosztować i gdzie to ci nie podpowiem*yes*
grzegorz

Post autor: grzegorz »

Raczej nie do zrobienia ponieważ przecięta jest na boku takie moje zdanie.Warto zapytać w serwisie ogumienia bo rolnicza opona różni się od samochodowej przykładowo za wyrwanie opony z naczepy do drutów na bieżniku dziury nie było taka łata 5 cm /3cm 150 zł trzymała do końca.
Awatar użytkownika
arjanprojekt

Post autor: arjanprojekt »

szmelc
Obrazek

jak ma ponad 10cm pęknięcia to się wydyma jak na zdjęciu
szybki

Post autor: szybki »

Osobiście miałem podobnie rozdarta opone samohodowa nie chciał się tym zajac żaden wulkanizator to ja tez mysle ze nie da się jej naprawić choć tak jak tu kolega napisał może jest jakiś wulkanizator który zajmuje się tak trudnymi rozdarciami i na pewno łata będzie kosztowac krocie
Awatar użytkownika
Traktorek98

Post autor: Traktorek98 »

Ja miałem dwie takie opony tylko że rozdarte na bieżniku od góry, a nie z boku. Nawet nie szukałem czy ktoś to robi czy nie, po prostu miałem 1cm gumę wyciąłem z niej łatę ,a od zewnątrz jest cienka blacha całość skręcona śrubami z takimi łebkami "grzybkami" (w sklepie to były "zamkowe") całość dobrze się spisuje tyle że śmiesznie wygląda, a po asfalcie wydaje charakterystyczny dźwięk. Wytrzyma puki się nakrętka nie wytrze , ale tyle co te opony mają bieżnika to prędzej z braku bieżnika wymienię niż przez te blachę.
Wiem metoda dosyć amatorska i nie profesjonalna ale wytrzymuje. *sarcasm*
Awatar użytkownika
C360-3P

Post autor: C360-3P »

Łata spora plus śruby i żaden wulkanizator tego nie zrobi.Tak tez łatałem ale to partyzantka bo może w każdej chwili przy większym obciążeniu puścić.W końcu wiercąc otwory pod śruby uszkadzamy następne płótna.Ale patrząc na rant tam gdzie przylega felga to jest szrot ,chyba że tak tylko wyszło na foto
Awatar użytkownika
skowronekblazej

Post autor: skowronekblazej »

dzięki za rady panowie :)
ODPOWIEDZ