Zetor 25 Ciężkie palenie.

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
dawid25

Zetor 25 Ciężkie palenie.

Post autor: dawid25 »

Panowie zakładam nowy temat odnośnie mojego Zetora. Zrobiona jest pompa i wtryski, świece grzeją a on jak na złość nie chce palić. Jak zapali i pochodzi chwile zgaszę go to on już po godzinie nie chce odpalić. Niema tak że obróci kompresją i złapie. Trzeba go kręcić a on nic, bateria pada, na prostowniku zawsze jest odpalany i z rozruchem. Na jednej z sekcji jak się złapie za przewód to czuć że lewa słabo bije od prawej. W prawej czuć uderzenie sekcji. Czy to może być przyczyna wadliwej sekcji? Dodam jeszcze że śruba mocująca przewód paliwowy w pompie nie jest mocno dokręcona gdyż jest obrobiony gwint, jest dokręcona na wyczucie.
Grigs

RE: Zetor 25 Ciężkie palenie.

Post autor: Grigs »

A co robiłeś z pompą, wtryskami oraz czy robiłeś jakiś remont silnika?.
dawid25

Pompa i wtryski były regenerowane w zakładzie, ale czy oni to zrobili fachowo tego nie wiem. Silnik nie był remontowany. Być może kupię drugą pompę i zobaczę czy to coś da.
techno

Post autor: techno »

żle ustawiona pompa-jesli była robiona
Awatar użytkownika
lacznik78

Post autor: lacznik78 »

Objawy które wpisałeś mogą wskazywać na to że układ sie zapowietrza
dawid25

NIe chce mi się rozdzierać znowu pompy, myślę nad tym aby kupić drugą a starą mieć ewentualnie na części, bo i tak jest gwint obrobiony. Czasami jest tak że już złapie, puści się rozrusznik to zgaśnie.
Grigs

Post autor: Grigs »

Bez sprawdzenia wtrysków i pompy się nie obejdzie(opisy były gdzieś na forum jak zrobić domowymi sposobami), bo jak tuningowcy od regeneracji spiepszyli sprawę, to zwróć im żeby zrobili jak trzeba, pod warunkiem że nie dawno robiłeś tą regeneracje, lub trzeba było się zapytać czy udzielają gwarancje?.
dawid25

Gwarancja była dana na pompę, ale to było już 2 lata temu, więc już po gwarancji. A może ma ktoś na forum dobrą pompę i aby nie był obrobiony gwint w pompie tam gdzie wkręca się przewód zasilający pompę?
ODPOWIEDZ