Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem może mi ktoś pomoże.
Poszukuję informacji na temat ciągnika "Porsche Diesel AP 18"
posiadam taki ciagnik Jest to ciągnik z 1956 roku i chciałby go trochę podremontowaę i z tego względu poszukuje wszelkich danych na temat tego ciągnika
Pozdrawiam
Mój ciagnik jest na chidzie optrzebuje mu zrobic instalacjie elektruczną bo mam problemy z ładowaniem :|i swiatlami a chciałbym to zrobic jak by to miało byc a nie jakoms fuszerkie na innej instalacji
Fotki dam w najbliszym czasie :yes:
Pozdrawiam
Na Anonsach często sie pokazywał gość, który chciał sprzedać Porszaka. Moze on by coś poradzł. Ostanio go jednak nie widziałem. Niewiem skad pochodzisz i czy u was sa te same Anonse? Jak trafie to spróbuje go namierzyć? Przypominaj mi co jakis czas bo mogę zapomnieć.
mam książke o AP 18 ale musaiłbym zeskanować elektryke. Mam popsuty skan na dzień dzisiejszy. Jednak faktycznie mozna taką ksiązeczkę dostać na necie a napewno ci będzie potrzebana.
Jeśli chodzi ci o prądnice i masz ją popsuty regulator w niej to można ją łatwo przerobić.A jeśli jej nie masz to z malucha po niewielkiej przeróbce pasuje.pozdro
Można założyc alternator , ale oske od regulatora obrotów trzeba ułożyskowac i zamantowac simering . Dobry tokarz poradzi sobie z tym problemem . Pozdrawiam !