Witam trochę się nie odzywałem, ale to był znak. Dziś już wiem, że to była cisza przed burzą. W związku z tym, że jeden z Was bierze udział w zlocie w sposób niezwykły tj. przyjedzie na zlot na kołach z okolic Poznania. Padła dziś propozycja wykorzystania tego faktu w sposób medialny. Radio Mercury z Poznania podjęło się przygotowaniu oprawy medialnej, dla Poznaniaka, który będzie do Nas jechał. Tzw. cykl zajawek oraz wstawki na żywo, z chwilą gdy Nasz Poznaniak wejdzie w obszar Radia Koszalin - pewnie na wysokości Chodzieży będzie wsparty stosownymi wejściami antenowymi. Jednocześnie chcemy przygotować 2 zawodnika, który przyjedzie do Nas z okolic Bydgoszczy/Torunia. Traktorzyści mają spotkać się w Bobolicach... Ale jedziemy dalej.
Aby wprowadzić tzw. klimat zlotu zostaną przygotowane rolnicze dioramy. Jedna z dioram nazywać się będzie POM - Chatka Zagradka. W tym POM'ie będzie obsługa w gumofilcach, roboczych ubraniach oraz z beretami. W ramach POM'u będzie wystawa - diorama naprawa Zetora 3011 oczywiście z tzw. klimatem. Dodatkowo przygotowane będą plakaty traktorowe - 8 wersji w formacie A1, oraz A3 uczestników. W cenie około 1,5-2 zł sztuka. Myślimy także nad informatorem cena około pewnie 20-30zł. W informatorze będą wszystkie materiały zlotu, zdjęcia uczestników...
Ponadto przygotowane zostaną kolejne 2 dioramy - jedna z tematem koszenie trawy, a 2 w temacie traktor w przystani morskiej. Oczywiście wszystko z akcentami rolniczymi.
Strona zlotu została zaktualizowana Zdjęcia, które umieszczamy na stronie jednoznacznie pokazują, że maszyny nawet do foty nie były picowane - patrz Ursus c328. A zdjęcia zostały zrobione w pracy albo po pracy.
pozdrawiam
Chciałbym się pochwalić, że mamy kolejnych uczestników. Dziś dodałem Holdera AM2, Mana, oraz Kubotę, która przeleciała mi w koło mojego auta. Na szczęście dogoniłem traktorzystę
W tej chwili mamy jeszcze w poczekalni kolejnych traktorzystów... wszystko wskazuje, że 50 traktorów na bank będzie.
A z ciekawostek przyrodniczych, właśnie zaczyna się tworzyć kolejny artykuł o Naszych uczestnikach i ich pasjach.
Piotr31 - na tą chwilę będą wyłącznie traktorki, budżet prawie już napięty...
Sławek twój traktorek pełni już swoją funkcję na www.
Co do kolejnych traktorzystów, czekamy obecnie na spotkanie organizacyjne, na którym będzie podjęta decyzja co dalej.... czytaj Czy zwiększamy budżet wystawowy?