Brak cisnienia oleju
-
Brak cisnienia oleju
Witam mam problem kupilem ursusa c -360 niby w dobrym stanie ale... Na zimnym silniku ma raptem 2.5 atmosfery cisnienia oleju na rozgrzanym spada do 0.5 atm i jeszcze jezdzi od czego zaczac od panewek czy macie jakies inne propozycje dodam tylko ze goracy olej ma gestosc ropy prosze o pomoc
RE: Brak cisnienia oleju
Pierwsze zacznij od przeglądu pompy olejowej,a raczej jej wymiany bo jest mocno zużyta a także zawór przelewowy też jest do przeglądu.
-
Żeby sprawdzić pompę i tak musisz zdjąć miskę olejową, a po zdjęciu pompy z ciekawości zajrzałbym do panewek i tak miska już będzie zdjęta. Odkręć choć stopy korbowodowe może coś będzie widać. *annoy*
-
A jak sprawdzic pompe jestem w stanie to sam zrobic czy musze ja gdzies wiezc
Czy ktoś z was przy zaworze przelewowym zmieniał miejsce zawleczki ?
Tam tak jakby była regulacja , są dwie możliwości , przesunięte są o około 2 mm.
A morze ktoś pamięta przy jakim filtrze oleju się ustawia większe ciśnienie w c-360 czy c-4011
Na obecna chwilę moja c-4011 stoi rozebrana, pęknięta tuleja na trzecim cylindrze i woda dostała się do oleju.
Tam tak jakby była regulacja , są dwie możliwości , przesunięte są o około 2 mm.
A morze ktoś pamięta przy jakim filtrze oleju się ustawia większe ciśnienie w c-360 czy c-4011
Na obecna chwilę moja c-4011 stoi rozebrana, pęknięta tuleja na trzecim cylindrze i woda dostała się do oleju.
- chrapek3011
Na pierwszej dziurze zawleczki jest ciśnienie na filtr wymienny a na drugiej na filtr odśrodkowy.
Jak przy 4011 wymiana na przystawkę na filtr wymienny to na zaworze nr jeden...zawleczki.Bo jak zwykle w C-4011 nie ma się czego spodziewać.
Jak przy 4011 wymiana na przystawkę na filtr wymienny to na zaworze nr jeden...zawleczki.Bo jak zwykle w C-4011 nie ma się czego spodziewać.