Jaką myjkę ciśnieniową kupić?

Wszystko co związane z motoryzacją
Awatar użytkownika
Ursus c-325

Jaką myjkę ciśnieniową kupić?

Post autor: Ursus c-325 »

Panowie, w związku z użytkowaniem autka głównie w terenie wiejskim postanowiłem trochę grosza zainwestować w myjkę ciśnieniową. Asortyment sklepów specjalistycznych tudzież marketów jest dość bogaty, a że nie mam nikogo pod ręką, kto taki sprzęt kupował, pytam Was. Jakie modele polecacie? Jaki osprzęt w zestawie? Ile trzeba na zakup przeznaczyć? Na co zwrócić uwagę?

Dobrze byłoby, gdyby taką myjkę dało się użyć również do mycia innych obiektów (betonowe ścieżki w ogrodzie, grill, ciągnik po powrocie z pola itd.).
Za wszystkie sugestie dzięki :)
Awatar użytkownika
DK94

RE: Jaką myjkę ciśnieniową kupić?

Post autor: DK94 »

Jak kupujesz "Kreszera" to nie kupuj marki karcher bo to strata kasy, przy zakupie patrz by wyjścia ciśnieniowe miały gwint alu lub stalowe byle nie plastikowe. Ja ostatnio kupiłem black deckera za 350 zł i jak na moje potrzeby to idealna jest.
bossmann

Post autor: bossmann »

Ja znów karchera bym polecil. Mam sztuk dwie takie wielkie przemysłowe, na goraco wode to mozna nimi porobic troche.
Awatar użytkownika
Fragokov

Post autor: Fragokov »

DK94 napisał/a:
Jak kupujesz "Kreszera" to nie kupuj marki karcher bo to strata kasy, przy zakupie patrz by wyjścia ciśnieniowe miały gwint alu lub stalowe byle nie plastikowe. Ja ostatnio kupiłem black deckera za 350 zł i jak na moje potrzeby to idealna jest.
Co za głupoty wypisujesz?? Jak nigdy nie korzystałeś z "Karszera" to nie pisz bzdur bez pokrycia,

Ursus c-325
Nie kupuj Karchera marketówek, omijaj je szerokim łukiem , jedynie w co warto pieniądze zainwestować to seria HD , to jest seria zrobiona z precyzją i dokładnością. Unikaj pomp plastikowych i aluminiowych, bierz myjkę chłodzoną cieczą oraz najlepiej z podgrzewaczem wody
Mogę polecić np, ten model:
http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-kar ... 41283.html
Awatar użytkownika
DK94

Jak potrzebujesz warsztatowy sprzęt do domu to okej. Ale jak ktoś ma budżet na myjkę o jedno zero mniej niż kwota w aukcji której podałeś to na pewno nie wybierze markowego tylko dla marki bo to niema sensu.
Awatar użytkownika
Ursus c-325

To to już jest myjka przemysłowa, która ma na siebie zarobić. Mnie nie interesuje taki sprzęt.
Awatar użytkownika
Fragokov

To nie jest nic specjalnego, to jest zwykły sprzęt, który jest niezawodny i masz pewność , że nie musisz go wozić co 2 tyg na serwis,
A jeśli mówisz że karcher jest złe, fuj i w ogóle to jeszcze za mało wiesz,
Twoją wypowiedź można nazwać porównaniem koreańskiej(chyba) Kia do Mercedesa, i twierdzić że Mercedes jest gorszy ......

Myjki przemysłowe, to koszt rzędu ponad 15 tyś
ta myjka to jest do pracy w domu, nie w firmie
Awatar użytkownika
DK94

Źle mówisz, ze sprzętem jest jak trafisz produkt "no name" może a często jest takiej samej jakości jak markowy z czym w przypadku marki musimy za nią zapłacić. Co myślisz, że karchera jak trafisz to nie będziesz woził co tydzień na serwis. Do domu lepiej jest kupić coś za 350zł i wymienić za 5 lat niż za 2 klocki i mieć na 10 lat.

*

Fakt masz tu racje dla osoby która szuka taniego samochodu do przemieszczania się na pewno nie wybierze Mercedesa, tylko Kia i tu masz racje Mercedes jest gorszy.

Co do myjki mam ta i jestem zadowolony z jej osiągów, do własnych potrzeb wystarcza http://www.skapiec.pl/site/cat/404/comp/6418579
Awatar użytkownika
Fragokov

Czyli twierdzisz, że wszystko co jest tańsze to jest takie same jak te droższe, hm trafne spostrzeżenie ....
Więc zaraz biegnę do sklepu kupić chińską wiertarkę bo w końcu to jest to samo co Celma za 2 tyś,
Po co mam kupować Mercedesa za 200 tyś, skoro mogę kupić chińską Tatę za 20 tyś i jakość jest ta sama *eek*
Awatar użytkownika
drax

Post autor: drax »

Miałem okazje używać myjki Karcher serii K7 cena około 2000 zł, jeden z najwyższych modeli. Na myjce wyjście było 160 lub 170 bar - jeśli chodzi o mycie samochodu czy ciągnika - super sprawa, brud dobrze zmywa, chociaż mam wrażenie, że myjka około 140 bar równie dobrze by sobie z tym poradziła. W myjce Karcher była regulacja siły strumienia wody, dla porównania testowałem na różnej mocy(brak opisu konkretnej siły) większych różnic nie zauważyłem, różnica dopiero była przy myciu np. starych płytek, czy kostki, wyższe ciśnienie zdecydowanie efektywniej czyściło stare płytki.
Osobiście po tym teście przymierzam się do zakupu myjki Nilfisk model C120 lub c130, wydaje mi się, że powinna wystarczyć do domowego użytku, jakoś 2-3 tygodnie temu model C120 był chyba w promocji w Castoramie za 480 zł.
szybki

Post autor: szybki »

Fragokov mysle ze chyba trochę poleciałeś tu ewidentnie widać ze kolega szuka czegos z niższej połki a ta cena za ta myjke nie jest wcale mała ja rozumiem ze ty stawiasz na jakość ale jakość to tez właśnie taka cena jak ta w ofercie
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Fragokov - Ty zawsze kupujesz wszystko co markowe? Bo ja różnie. Czasem kupuję to co najtańsze i fakt, nie jest to może mega trwałe i funkcjonalne, ale często w zupełności mi wystarcza. I po co przepłacać?

Mam u siebie różne narzędzia z najtańszych serii i te z wyższej półki - z reguły i te i te znajdują zastosowanie.

Nie sądzę zatem, że takie docinki wzajemne są potrzebne. Lepiej konkretnie wskaż co ma ta droga myjka lepszego w stosunku do tej taniej i jakie to ma przełożenie w praktyce. Taka odpowiedź na pewno bardziej usatysfakcjonuje pytającego :)
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
Fragokov

Przede wszystkim
-Trwalsza
-silnik chłodzony cieczą
-mosiężna głowica
-dysza trójstopniowa
-Nie najgorsze parametry
-Funkcjonalność
-Można pracować bez przerw
-Większa możliwość zastosowania, myjką za 300 zł( nie zmyjesz oleju z korpusu) i proszę się ze mną nie kłócić w tej kwestii
- podgrzewanie wody
Awatar użytkownika
Ursus c-325

A czytałeś w pierwszym poście do czego ja jej chcę głównie używać?
Awatar użytkownika
Fragokov

Rób co chcesz, ja z reguły staram się już nie kupować coś co pochodzi Made in china prc, itp
Za dużo razy zawiodłem się na tym szajsie aby znów wypruwać sobie nerwy *helpless*
szybki

Kolega Fragokov po prostu jest lub robi się nerwowy jak widzi ze ktoś chce cos kupic co zostało wyprodukowane w chinach ale zapominasz kolego ze nie wszystkich stać na made in Germany ale na pewno wszyscy doceniamy twoje dobre rady bo wiadomo ze jak się spazyłes to ostrzegasz przed spazeniem innych wiec dziekuje w imieniu swoim i kolegów z rt
Awatar użytkownika
Ursus c-325

Brak zrozumienia tekstu czytanego... Po co podsuwasz mi myjkę z grzałką, 185 bar i do mycia korpusów za 2500 do mycia auta co dwa tygodnie?
Awatar użytkownika
Fragokov

Tak owszem jestem przewrażliwiony na punkcie produktów z chin

Ale drażnią mnie takie wypowiedzi bez pokrycia jaką napisał Dk94,
W pierwszym zdaniu, a na dodatek w pierwszych słowach bez jakiekolwiek wiedzy na temat takiej marki jak Karcher, obrzucił ją błotem i z twierdził że jest taka sama , jak te inne badziewia z chin, nie wiedząc, że to marka która produkuje myjka od wielu lat, ciesząca się wielkim powodzeniem na wielu rynkach, osoba ta pewnie nawet nie widziała, a nawet nie miała w reku takiego sprzętu , a już wypisuje bezsensowne recenzje
szybki

Fragokov ja osobiście szukam takiej dizlowskiej myjki karchera dużej przemysłowej i tak naprawdę to znalazłem stoi u gościa na podwórku już jakiś czas nie urzywana i psia krew gość nie chce mi sprzedać choć stoi tam i niszczeje wiem ze marka karcher jest prawdopodobnie najleprza ale tez najdrorzsza w tym te przemysłowe
jacek0106

Post autor: jacek0106 »

Miałem przez 20 lat 2 myjki Karcher i w małej k5 zdarzały się awarie, stosunkowo łatwe do usunięcia. Duża k7 była raczej bezawaryjna i miała mosiężną głowicę. Od pięciu lat mam małą Stihla i jest mniej broblematyczna od małego Karchera z wyjątkiem zbyt sztywnego węża, ale osprzęt Karchera można zamieniać ze Stihlem. Oba sprzęty niemieckie.
ODPOWIEDZ