MF-70 warto kupić?
MF-70 warto kupić?
Witam ponownie! Od jakiegoś już czasu przymierzam się do zakupu ciągniczka jednoosiowego. Znajomy sprzedaje MF-70 co możecie mi o tym powiedzieć? Czy warto to kupić? jak z awaryjnością? Służyłby jako pomoc na działce 7arowej i oczywiście podczas odśnieżania itp.
- Jacek ze Skansena
RE: MF-70 warto kupić?
Ile za ten traktorek trzeba zapłacić. Kupię takie coś. Podaj namiar.
sam chce go kupić:)
podpowiedzcie jaki test przeprowadzić na co zwrócić uwagę przy zakupie, żeby wywnioskować czy to złom czy nadaje się jeszcze do czegoś
podpowiedzcie jaki test przeprowadzić na co zwrócić uwagę przy zakupie, żeby wywnioskować czy to złom czy nadaje się jeszcze do czegoś
Na silnik, odgłosy pracy skrzyni, luzy w kołach i kompletność osprzętu. Wyciekami nie musisz się zbytnio martwić, bo przeważnie puszczają tanie simmeringi.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
jeśli pisząc osprzęt miałeś na myśli np. pług to nie ma żadnego osprzętu. Ile spala taki traktorek? Z tego co zauważyłem to są dwa rodzaje silników w tych traktorkach, który lepszy? dlaczego?
-
jak jest sprawny to mozesz kupić, części są dość drogie wiec w remonty się nie baw !!
osprzęt tez troche kosztuje
kosiarkę rotacyjna kupisz 400-500zł
kosiarkę listwową - 800-1000zł
przyczepka - 500-800zł
także lepiej przemyśl sprawę
napisz ile musisz dać za niego, bo każdy jest ciekawy ???
osprzęt tez troche kosztuje
kosiarkę rotacyjna kupisz 400-500zł
kosiarkę listwową - 800-1000zł
przyczepka - 500-800zł
także lepiej przemyśl sprawę

napisz ile musisz dać za niego, bo każdy jest ciekawy ???
tzn osprzęt typu pług, przyczepka, redło czy jakaś bronka raczej sam wykonam. Jedyne co będzie mi jeszcze poza tym potrzebne to ewentualnie frez do śniegu, ale i z tym powinienem sobie poradzić. Wszystko z czasem. Musze dać 900zł 

-
Witaj.Za 900zł warto,o ile jest kompletny i na chodzie.Sprzęt nie do zdarcia,części faktycznie są drogie.Co do silnika,ja mam 2-suwa,trochę bierze(jak to mówią ile wlejesz tyle spali),na temat 4-suwa nie wypowiem się,ponieważ nie miałem z nim do czynienia(w MF-ce).Jeśli to 2-suw ważny jest odpowiedni skład mieszanki oleju z benzyną.Co do frezu wątpię że dasz sobię radę we własnym zakresie,ale można dokupić oryginał.To chyba tyle.Polecam.*tup*