C330 - nie odpala bez odprężnika

Wszystko o naszych Ursusach
Rasoir

C330 - nie odpala bez odprężnika

Post autor: Rasoir »

Witam Koledzy, u kolegi w traktorze mamy taki problem:

- jak odprężnik jest wyłączony to silnik nie chcę przekręcić, dopiero jak się go włączy to traktor odpala,
- druga sprawa to bierze olej i jest w nim woda,

Traktor jest rozmrożony, zastanawiam się czym to jest spowodowane? Czyżby woda w komorze spalania? Blok z zewnątrz jest pospawany, ale pewnie cieknie między tulejami.

Co trzeba by było zrobić w silniku żeby doprowadzić go do dobrego stanu? Czy blok da się jakoś profesjonalnie pospawać? Bo koledze zachciało się gospodarzenia i zaczyna remontować maszyny :) Niestety ani on ani ja nie jesteśmy znawcami tematu ;)
Awatar użytkownika
chrapek3011

RE: C330 - nie odpala bez odprężnika

Post autor: chrapek3011 »

Wymiana bloku na sprawny i po sprawie.A to że pali tylko z odpreznikiem...albo lichy rozrusznik,albo akumulatory...musi palić bez problemu.Albo aparatura paliwowa do przegladu.Wtryski,pompa...a ze świecami pali czy nie pali???
Rasoir

Post autor: Rasoir »

A jest taka opcja ze to przez wode w komorze spalania? Czy pali ze swiecami czy bez to na dzien dzisiejszy nie wiem.
Czyli bloku sie pospawac nie da?
warsztat777

Post autor: warsztat777 »

JA SPAWAŁEM BLOKI OLE DO DROŻSZYCH TRAKTORKÓW ALE DO 30-STKI TO SIĘ NIE OPŁACA BO PROFESJONALNE SPAWANIE WYCHODZI DROGO ,TAK JAK KOLEGA NAPISAŁ WYMIEŃ BLOK I PRZEJRZYJ PRZY OKAZJI CAŁĄ RESZTĘ SILNIKA I MUSI CHODZIĆ CZARÓW NIE MA POZDRO
Awatar użytkownika
chrapek3011

Post autor: chrapek3011 »

Da się pospawać ale zależy w którym miejscu.Bloki używane do trzydziestki nie są drogie...kupuje się za dwa tysie silnik z wozka widłowego i przeklada koło zamachowe...i traktor jak sie należy...przez wodę w komorze spalania też może być że ciężko pali.
ODPOWIEDZ