układ paliwowy rs 09

Porady i wskazówki remontowe, adresy sklepów, itp.
siwy

układ paliwowy rs 09

Post autor: siwy »

witam wszystkich kupiłem rsa brakowało w nim wszystkich przewodów od zbiornika do pompy wszystko jest już zrobione ale natknołem na mały problem z powrotem paliwa do zbiornika przewody są przykręcone do zbiornika ale ciągle si zapowietrza czy na końcu przelewu powinien być zaworek tak jak np w zetorach jak ktoś by mógł sprawdzić w swoim rs-sie czy coś takiego występuje był bym wdzięczny wystarczy odkręcić śrubę mocującą przelew do zbiornika z góry dzięki
Awatar użytkownika
chrapek3011

RE: układ paliwowy rs 09

Post autor: chrapek3011 »

Wszystko możesz pisać w jednym temacie o swoim RSie...a nie zakładać do każdego pytania nowy...Trzeba sprawdzić w katalogu jakie elementy wchodzą w skład całego układu paliwowego.
siwy

Post autor: siwy »

nie posiadam katalogu wszystko robię metodą prób i błędów
Tajfun

Post autor: Tajfun »

Każdy układ zasilania musi posiadać zaworek przelewowy, jego zadaniem jest utrzymanie odpowiedniego ciśnienia zasilania pompy wtryskowej i jest montowany już za pompą wtryskową , jeżeli tak Zrobisz to musi być OK a jeżeli nie będzie OK to układ musi gdzieś łapać lewe powietrze.
U mnie też się zapowietrza ale tylko wtedy kiedy jest mało paliwa ale u mnie jest wypracowana pompka zasilająca.
ODPOWIEDZ