Witam. Chciałbym zapytać o Czeskie wózki widłowe DESTA, z silnikiem Zetora. Wydaje się że te wózki powinny być dobre, jednak firma mimo że ma blisko 100lat to widlaki robią dopiero od 20. Na Czeskich stronach internetowych można doczytac że to ta fabryka co za komuny produkowała motocykle CZ. Może miał ktoś styczność z tymi sprzętami?
Silnik w pierwszych Destach to dobrze nam znana konstrukcja, ale jak się reszta sprawuje, np. sprzęgło hydrauliczne? Może jest ktoś Panowie kto tym latał z paletami? A może ktoś takiego sprzęta naprawiał?
DESTA
RE: DESTA
Będąc użytkownikiem takiego wózka wyprodukowanego w 2000r stanowczo odradzam zakup. Te wózki są bardzo awaryjne. Urywają się sworznie zwrotnicy, wymieniałem już 4 razy. Występują ciągłe problemy ze skrzynią biegów, o przepałach nie wspominając.
W moim przypadku Desta to porażka i nikomu jej nie polecam chyba że masz czas i pieniądze na częste naprawy.
W moim przypadku Desta to porażka i nikomu jej nie polecam chyba że masz czas i pieniądze na częste naprawy.
RE: DESTA
Dziekuję Ziom 79. Nie ma nic cenniejszego niż opinia użytkownika. Wózek który zamierzałem nabyć jest terenowy i zwrotnice ma miękkiej osi Zetora. Wiem że mniejsze wózki ich produkcji miały też benzynowe silniki Skody. Ale z tymi skrzyniami to własnie wietrzyłem problem bo są ich konstrukcji, i jak piszesz jednak mało udanej. Wielkie dzięki za info, chyba się jednak wstrzymam. Czeska technika była OK. Ale niestety tylko ta stara. Pozdrawiam.