RE: Kupię jumz

Ogłoszenia kupna
warsztat777

Post autor: warsztat777 »

JAK coś znajde to dam ci znać a dlaczego rolnicza
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Antek pewnie miał na myśli zwykły traktor Białoruś, a nie koparko spycharkę na nim zabudowaną.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
warsztat777

Czasem taniej kupisz z osprzetem nisz sam traktor (bardzo mocny i niedozajechania sprzet ) jeden minus brak przedniego napedu *finger*
Awatar użytkownika
piotr31

Post autor: piotr31 »

Koparki mają zbiornik z przodu a jak to traktor a nie koparka bez osprzętu to zbiornik ma pod kabiną i wom .Na tablicy szukaj
mf135

Post autor: mf135 »

Na krosno24.pl i na Brzozowiaku ostatnio były takie sprzety*comfort*

Na krosno24.pl i na Brzozowiaku ostatnio były takie sprzety*comfort*
warsztat777

widziałem jak kolega z osprzęty koparki zrobił coś ala cyklop masz rame na niej wierzyczkę z całym ramieniem podspodem łapy montujesz tylko oś i pompe chydrauliczną z koparki napendzaną przez wom ,rozdzielacze tesz jusz są tak że robisz dwa sprzęty z jednego ,to żaden problemB)
Awatar użytkownika
krypton

Post autor: krypton »

Oj Antek ale przestrzeliłeś! Porównanie c 330 do jumz-a to tak jakby wybierać pomiędzy cinquecento 700 a ducato 2,8D. To dwie rózne maszyny, do dwóch różnych celów. Tego się nie da porównać.
A Ryśkowi powiem tyle: nie wiem czy wiesz ale koparko-spycharki MTZ, Białoruś czy JUMZ mają obrót realizowany poprzez łańcuch napędzany dwoma siłownikami. Powiesz że to jest też do zrobienia ( bo nie twierdzę że nie) ale po co tyle roboty i kosztów. Znam kilka osób którzy podjęli się przeróbki spycharko-koparki typu Białoruś i do dziś żałują że się za to wzięli. Dla własnej ambicji można próbować, ale czy to się opłaci?
pozdrawiam
warsztat777

mam taką koparko spycharkę i znam ją na wylot łańcuch mam przerobiony z taśmociągu na podwujnych ogniwach nie do urwania ,ja nie przerabiałem ale widziałem jak to jest zrobiony taki ładowacz ,odczepiasz całą ramę i tam masz wszystko oprócz pomp i rozdzielaczy szkoda że nie zrobiłem fotek *tup*
warsztat777

podnośnika nie ma ale mocowania są ,widziałem takiego to miał z emtezeta starego typu wszystko założone ,ale jeśli pan nie ma dużo pola to lepiej 30stke kupić lub 28mke mniej spalą a robote zrobią tylko troszkę wolniej ,bo jeśli się panu trafi jakiś wyjechany jumz to sobie pan rady z nim nieda ,a mały traktorek to i na podwórku naprawi ,pozdro,może kiedy pan mnie odwiedzi to sobie poogląda jumza nawet na kanał możemy wjechać ,dopiero od spodu widać jak to jest skontruowane*tup*
ODPOWIEDZ