Może Cię zaskoczę albo nie - ta książeczka ma wielkość starego dowodu osobistego i tylko kilka stron Mam taką. Kiedyś też kupiłem w ciemno, biłem się na aukcji a po dostawie paczki trochę się smutno zrobiło
Najcenniejszy bezdyskusyjnie katalog C-451 *rofl* Oprawiany we własnym zakresie, ponieważ było brak okładki.
Ciekawostką jest też instrukcja do polskiej kopaczki dwugwiazdowej.
Dzięki Mateusz za dodanie.Aktualizacja.Zaległe i świeże.Instrukcja napraw Ursus C-385 i suplement do tego C-385A,1201,1204 prosto z dawnej biblioteki ZM Ursus i Seria U na zdjęciach oryginały.Ja mam niestety ksero.
Ostatnio z makulatury zaiwaniłem instrukcję obsługi do kombajnu do zbioru porzeczek KP 3, wydaną przez kombinat przemysłowo - rolny "Fructopol", zakład mechaniczny w Dysie k/Lublina. Rok 1987/88, czyli dość młoda.
Jednak sposób jej wydania sugeruje że było ich mało, wygląda mniej więcej jak tłumaczenia instrukcji zagranicznych na język polski, takie jak spotykało się za komuny, kartki zapisane tylko z jednej strony, w tekturowej okładce, mało schematów.
Zdjęcia niestety nie zrobię, po pierwsze nie mam czym a po drugie książka jest nieco wyblakła i nic by nie było widać.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Na te C-325 to jestem chętny,jakby co.Kolejne do kolekcji.Paweł niedługo doda zdjęcie.
Ciągnik Ursus C-325-przemianowany na 328.Instrukcja obsługi i katalog części,PWRiL 1963r.
Kołowy ciągnik rolniczy Ursus C-330.Instrukcja obsługi,WEMA 1976r.
Ciągnik MF 235.Instrukcja obsługi.WEMA,wydanie pierwsze,1978r.(instrukcja ze zdjęciami).
I jak dotąd najstarsza w moich zbiorach,zachowana w idealnym stanie książeczka,wydana przez Państwowy Instytut Wydawnictw Rolniczych w 1949r.Ciągnik Rolniczy-Traktor.
Za jakiś czas Paweł doda fotkę literatury(nie wszystkiej)jaką udało mi się zgromadzić do Ursusa C-330.Od pierwszego rocznika produkcji 1967.O,już jest.Dzięki Paweł.
Ta czerwona instrukcja i katalog z drugiego zdjęcia to pierwsze wydanie,ze zdjęciami.Jest o tyle ciekawy,że w katalogu są części do 328 i 330,żeby szybko można było porównać.